酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
小妹喺酒店做左幾年,以前酒店日日full house 都無依加咁撚chur
仆你個街 staycation班港豬又R又cheap
服侍大陸西都無香港人咁柒煩
多得班所謂hotel blogger 教人R 一蚊都唔撚蝕
忍唔撚住開左個instagram教化下香港人
https://www.instagram.com/p/CFUGagzhiet/?igshid=198x8xyjb978o
讀唔成書做酒店

抵死

唔想做點解唔辭職?

弱智
你講得好啱呀
就係大學一時睇唔開揀左hotel management
本身好enjoy 㗎 因為見到啲客住得好開心 而對方又好appreciate 你嘅幫助 真係好有滿足感
不過對住班乞客就另一個層次喇
下下老馮咁

唔知巴打你係咪呢種人呢?
早幾個月見有啲優惠去住過一次,隔離房嘈到仆街,應該係成返撚樣喺度開party,想靜靜地都唔得,其實依家啲五星級酒店真係唔好做到咁平,好多cheap 客
係呀 真係間間套房都係呢啲人
19幾條友喺間房入面開P 嘈到仆街
叫佢要安靜啲因為會騷擾到其他客人 再咁嘈就要請佢地離開
就大大聲屌9你 又話會投訴你抄低你個名
然後連我個名都未識讀
你話笑死唔笑死
真係呀
個個都覺得自己最特別最巴閉
我係啊

吹咩?

鬼叫你讀唔成書要做服務業

你同我做好d服務態度好d呀

投訴到你工都無得做呀
去咗staycation,夜晚食咗要錢嘅零食都冇收我錢點知原來夜晚有小食送我開咗勿擾
酒店仆街野都大撚把
係拉斯維加斯book 左間5星
明明3點checkin 等到5點半都冇房
呢d case點計先
多謝你寶貴嘅意見呀巴打!
你嘅回覆話左畀我知 我開呢個Instagram 係無錯㗎
有你嘅鼓勵 我一定會做得更加好㗎
期待下次喺我工作嘅酒店見到你

你下次未比人裁員先講啦
講開呢啲情況
我黎緊又真係無出個post講下解釋下呢個現象
希望巴打多多留意
另外你地嘅回覆都會畀到idea我 黎緊出啲咩post㗎!
多謝巴打
你繼續黎住黎投訴黎R 我地實長做長有啦 傻豬
你住得起先講啦
啱呀

你份工個職責係用來比人R比人投訴架

你以為酒店無左你唔得?
絲打想幫襯你
你會唔會親自送room service 上門
只有住唔起既人先會諗到住唔起呢個問題
咁你個名係點讀
咁你比人裁左?
多謝巴打畀面
通常酒店room service 條team都係仔
而啲仔仔耐不耐都會畀啲富婆問有無額外服務
你問呢個問題背後有乜邏輯?
做member 未唔洗r lo,仲會問你要唔要late check out同想要咩著數
支持
樓主講下上次半島搞到間房亂哂單野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞