酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
香港一向都係西客

喺外國聽到廣東話都會掉頭走
畀supplement姐係點?
想知
想入行了
係玩都唔會係自己做野果間酒店玩啦
傳開左仲得了
有清潔阿姐望住 又咁多cctv
香港人同韓國人平均最閪
支那人你屌佢 佢都笑笑口
香港人嗰啲嘴臉真係閪到仆街
講嘢又串又冇禮貌
R著數 係黃種人特別西利

由其華人(包埋香港人)財大氣粗

仲有而家係外國返黎果堆都係

可以肯定咁肯講 而家係到屌客果堆有邊個唔R過

貼近生活一D

久唔久落去樓下物管屌下漏水屌下人地星期一至五日頭嘈

搵唔到物管 我要見經理 類似都有

要屌就屌劉德華條仆街 拍左一個 *顧客永遠是對的*洗腦廣告

加油呀,服務業真心難頂,捱到落黎嘅都係心理狀態極好

btw 樓上我唔係屈機男巴真係笑L 死
你以為依啲說話我地第一次聽咩
個個閪客都吹到自己點點點,你地無撚用讀唔到書又點點點
check 返你地profile,屌那媽從來未見過你地入住,係依排有discount 先見到你地check in,就知你地係窮撚啦
有錢閪客係難受,但人地有錢真係俾得起,有一定expectation 都好正常
好似你咁嘅窮閪係到尻up? Sor 真係見得太多,已經完全免疫到會當笑話周尻圍share
啫係比錢upgrade
屌 連登奉旨比你宣傳自己野?
乜鳩post都無開過一黎就自己開個ig乜乜柒柒
ig個 dickhead5577 係咪上面條 on9
你好似做保安
大陸人係最冇文化 最財大氣粗
但講乞衣同R 著數 一定係香港人世界第一
呀,唔記得講

投訴呢,係唔會炒到人架傻閪,除非你係公司高層or vip member 啦,不過你地?傻豬黎嘅,你port 到我地先算啦

返咗幾年酒店,唔好話炒,因為投訴而出嘅warning 我一封都未見過
一開始會打電話上去追due out
客氣地問下對方係咪想extend 多一晚 (潛台詞係叫你快啲走)
如果對方隔左陣都未落黎check out 就會直接上房 重覆以上問題 (通常啲客去到呢啲情況都唔好意思唔走)
當然,亦都會有啲仆街一打開門就反客為主咁屌你話你阻住佢/ 嘈醒咗佢
再唔係就話你間房呢度有問題嗰度有問題 叫你畀晏啲late check out 佢作為compensation
其實好難投訴到無工做
因為酒店都請唔到人
啲撚屌要開P好撚心就每人夾多少少
去啲高級啲嘅酒店
房又大啲 隔音又好啲

屌你老母
我已經好撚厚道
過咗夜晚12點先打落去同reception講
之後3點幾打一次
5點幾又打多次
聽到reception都好撚無奈
火都嚟
我想瞓覺咋
係我就係呢種人....
(講緊都係入I睇唔開嗰種人)

I know that feel....
咁又真係唔得
大把人手短缺
基本上唔係穿櫃桶底都唔會炒
有啲投訴其實我地都好理解 例如投訴隔離房條仆街夜晚嘈親佢呢啲 我地都表示同情同非常唔好意思

但更多嘅係無理嘅投訴 例如 無得upgrade 我要投訴你
你要我排隊 我投訴你 我排隊排到燥左你仲對住我笑 我投訴你
D死港女打落黎 聽到佢把西聲就想煎把佢
左r爛r死cheap精
衰撚過大陸人 冇錢又要r著數
report左樓主宣傳 等ban
Supplement 即係畀錢upgrade / 我地叫upsell
即係客人黎到check in 嘅時候補房間差額upgrade room
type
如果你禮貌地問的話 通常我哋都會問下經理 可唔可以畀個discount 嘅差額你 (不過呢個情況唔係日日都可以 亦都唔係間間酒店都可以 主要都要睇返當日房間情況)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞