酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
已封鎖會員 我唔係屈機男

又係呢個on9
大家快手block咗佢
成撚日發表弱智言論帶風向
你老母做雞個陣D服務態度就最好
無人能及
應該咁講啦
本份以外嘅野例如late check out 呀、upgrade 呢啲
其實全部都係睇情況決定嘅
有時啲客覺得 上次你都upgrade 我啦 點解今次無?
唔係我地上次重視你而今次唔重視你 而係今次真係無得upgrade 因為間房已經有人畀錢訂
但係乞嘅客係永遠都唔會明呢個道理 只係會覺得 你唔尊重我呢個VIP

上面有巴打話佢係白金會員 點解去唔同property 有啲永遠無upgrade 但有啲有次次都有?
係因為某啲酒店真係比較popular 好多人都會直接book套房開P 我地想upgrade 你都唔得 因為間房真係賣左
我呢啲仆街港豬都係唔來了,你地慢慢放no pay,我呢啲低賤客無資格俾你地service
我之前慶祝anniversary, 純粹係r upgrade
點知佢又送香檳又送cake
其實收佢half day charge咪得
不過明大檔無得咁強硬
五星最易r著數 乜都有得waive
GH唔住海景不如唔好住
人地架𨋢有寫夜晚六點後先要拍卡
part 返profile 會見到你上次住過咩room type
如果上次嗰個人有喺你profile mark 過你需要用HDMI呢個function 咁正常佢地喺你check in 前/ check in 嗰陣會再同你clarify嘅

不過既然你真心需要呢個功能 而你又知你今次book嘅room type 一定冇 咁點解你唔一早book有HDMI嘅Room type 呢?

唔係怪責你,因為我都明搏一搏可以慳返啲錢啲心態
不過你一定要有心理準備萬一人哋今次唔upgrade你
你都唔可以因為咁而投訴 因為人地upgrade 你係人情 唔upgrade 係道理

建議你都係好似上次咁提前打去問下啦
希望你upgrade 到
冇理由架喎
Sheraton最基本白金有張卡俾你剔野
心聲
有試過但係非香港
男人老狗同佢講自己生日好失禮所以無特登request
但係結果check in佢俾左個驚喜我同我講Up左個三倍價錢嘅套房俾我
如果遲左十分鐘落黎會唔會覺得係西客
純粹成日好想訓耐啲 拖到最後先起身
睇完第一時間就係度諗: 你見到有拍卡位但唔洗拍卡就上到樓 點解你唔問下酒店其實幾點先要用同原因係咩 都未fact check就拍片好似想網絡公審咁 其實用意係咩

用要感受奢華既體驗 首先你要做個奢華既人 你用一個左計右計既心態你一世都唔會感受到

BTW 佢講果幅畫係曾梵志既作品 填海華張演唱會海報都係佢作品

十分鐘無乜問題嘅放心
你指迎賓禮?
係呀
迎賓禮枝紅酒
中秋送禮一流
次次好有手尾垃圾Pack好一袋袋,因為唔中意啲飯味野食味喺房
見到垃圾桶冇垃圾袋就
行出去問清潔姐姐拎定幾個佢個樣
態度正確
酒店真係有錯嘅話 你投訴絕對無問題
但如果酒店員工做得好 希望大家都唔好吝嗇你嘅讚賞
可能覺得用嘲笑既風格先多view
黎黎去去都係d餅仔野飲,多數直接要積分
以前去外地唔洗剔都有兩粒生果(雖然又唔係話好想食,只係同心入面有落差)
不過對上住op果間直程大我話餐廳好多人要我係lounge到食。但係我extra買左餐廳個早餐佢都焗我要係樓上食,d野食起碼少一半,仲要明明我係lounge到食suppose 係唔洗俾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞