酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
咁你間酒店係咪真係有呢一啲服務先?如果冇你咪話公司冇得幫你upgrade囉。

如果有,咁係你應份要幫人哋做架喎。人哋request有咩問題啊?

利申:冇r過
屈機男都唔識?著名垃圾嚟
dickhead5577做咩咁嬲
點樣多謝啲staff最好
寫左張memo擺左喺房佢哋會唔會開心
我唔係屈機男-做保安,月入14500,痴老母住公屋,連登出名過街老鼠嚟。
呢個都真係好對唔住,
小妹上高登連登都好多年,又真係咁多年都無開過post,今次係第一次。
如果令到有巴打覺得我淨係用連登黎宣傳自己野而覺得唔舒服嘅,我同你地道個歉先。
我做五星大檔F&B
有啲餐廳自己嘅vip 淨係tips都幾千一萬一餐咁俾呢啲咪真係vip得起囉
你要人當你vip唔係屌返嚟
巴打其實可以問下酒店員工可唔可以幫你轉房
通常occupancy 唔太高會有房轉
起碼你有教好瞓先
一切都係講態度

其實我都唔係好明,究竟係閪客平時對住個個都係咁吖,定係只係對住前線員工係咁
可能巴打無返過fo 唔明白,有好多野係灰色地帶,做係人情,唔做係道理
態度好,咪是但囉,一黎就開尻我波,點做俾你呀,同你地返工上司態度一樣,你對我好,我咪用心做,你對我閪,咪揸尻你流攤

好似以前啲廚房佬post,其實無乜野真係唔會無啦啦加你料,你老尾諸多要求又話服務態度唔好乜乜柒柒,咁咪撚下你囉
上次去staycation都係late check in , late check out-.- on9 北角面海個間。
知唔知poly hotel 收幾多分?
利申 sport student
Exact7ly
講講下中文想R野 reject 多佢兩下就開始Chik哂accent講英文
係咪行內都幾介意啲客屈蛇
上次拎多幾份野都想入黎睇

我自己去旅行book房都會執好啲垃圾
整一整好啲野先走
又可以睇清楚啲有冇漏低野

真係見朋友開到啲野食周圍放
枱呀窗台呀都有 雖然冇倒到周圍係冇整污糟地方
但佢地係會本著 又唔洗自己執 有人搞架啦既心態
其實我覺得真係唔係咁好
都估到呢排會多呢d人去酒店。樓主你要忍啊
我都試過一次
6月果排 酒店平左但未出staycation plan
聽到隔離房有最少6條友
嘈到3點仲大叫緊
然後打去投訴左2次
(聽到隔離房禁鐘聲 之後靜一陣又嘈過)
個姐姐搞左陣之後問返我可唔可以轉房
但我果陣都半睡狀態就話不了

最後唔知個姐姐做左d咩
隔離房終於靜左 好撚感人
都係嗰句 request 真係無問題
但唔好抱住個心態係request 左就有

其實我地做得酒店 有邊個唔想啲客開心
做到我地一定做
但乞客就係會強人所難 你真係做唔到/情況唔許可 你reject 佢 佢就死R死chur同投訴
啲呀豬呀狗一個二個話要見經理,咁經理咪好唔得閒?都唔知班柒頭當自己係邊個
香港係有唔少好人同正常人,但唔知醜既閪人真係好撚多
好想知條撚樣讀咩讀邊間咁巴閉
做酒店都要讀大學
d人成班人去真係好撚嘈好撚無公德心
香港真係好撚多閪人
一間房我當二千
除開八九個人
都唔貴啦
乞衣多數香港人黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞