酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
過幾日生日book左酒店訓一晚
Remark打句慶祝生日會唔會好r
笑死我 以為邊位咁巴閉想串9樓主
原來Ive仔
上年去澳門慶生 冇特別提到 都有經理寫生日卡同送餅乾 感覺幾好
唔會呀
預祝你生日快樂玩得開心啲
做過服務業就知香港人幾撚閪
相反大陸蝗你屌佢/大聲啲講嘢佢地就會縮
香港人要求多多,又要r 到盡
想知你做盛行 係香港多數人唔係consumer service 就business service 架啦
其實講真大陸客煩完你upgrade佢一兩樣,比佢覺得賺到佢地就夠
最煩係冇錢又要覺得自己有啲學識三分顏色上大紅,唔單止香港,我覺得上榜既仲要星玻同以色列,終極煩膠
唔鍾意咪quit囉
個人覺得攞詢問同攞自己應有嘅福利係冇錯
但係要有禮貌同合理

例如超級市場買包燒賣要個好撚大個膠袋嗰啲就閪客
佢做保安
利是乞衣
大陸喱係表面閪,港喱係由內裡咁閪
根本酒店其身不正先,如果做到個個客都一視同仁咁邊個會乞到呀
唔通買部iPhone 會有人r到送埋部iPad咩

有啲服務根本就包埋,但好多酒店staff 又講啲唔講啲
所謂嗰啲“無理要求”嘈一陣你地又應承喎做壞晒規矩 反而有禮貌啲客乜都無
點解咁唔公平先?

如果酒店可以明碼實價邊有人r到著數?
明明你地就海鮮價,又多走盞位 ,咁做客問多2句就話人乞衣CLS

利申:唔會R著數但比人搵笨會唔開心

無得咁樣比較其實
你買野係買product 係tangible
但住酒店本身係intangible 兩件事性質唔一樣

我同意係講有啲staff做壞規矩 個客嘈多兩嘈就乜都應承佢 我個人都好唔鐘意酒店高層成日為左息事寧人就乜都應承個客

都係嗰句 其實係好聲好氣問 唔強人所難 無人會話係乞
每間酒店都唔同㗎喎
樓主講得好

利申行家
除咗Fo, housekeeping 都好慘....... 日日做到瞓喺度.
留名

唔會再做酒店
絲打好好EQ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞