酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
不過講真嘅
呢半年因為支肺再加港共政府嘅政策
酒店餐廳呀spa呀泳池呀等等改完又改
其實好多管理層都未決定到要點做
啲客已經衝哂出黎問
有時marketing 又會懶醒出左post promotion
但operation 根本完全唔知情 even management 都唔confirm
其實政府左改右改個個星期唔同
又唔見你投訴政府

俾啲同理心啦西客人地都offer晒alternative俾你啦
政府派一萬比你
你係咪唔會再屌政府
比d同理心啦
想問係IVE/ THEI/ SPEED讀酒店有冇分別?
睇你之前個post 酒店有俾alternative你
政府有無 政府派果一萬前有無問過我地?政府做果堆野前都無問過我地而同事全天下錯都唔係佢地既錯

你點用政府去比
我唔識答sorry 絲打
唔緊要 thanks
係奇妙既

住開邊間?
我諗無?
有都唔話畀我地知啦
其實答應佢上去,係咪等同有特別服務?
有無試過個客純粹想揾人吹水?
大陸人R完,有同無都會接受,只要你好聲好氣,佢地都唔會太過份,
香港人?莫講R唔到又投訴你又揾經理,R完比到佢都會得寸進尺!!
什麼19幾年前R過有,而家居然無?
我都知服務業對住鳩客係辛苦,所以每次有人service我,我都會好有禮貌咁回應。

希望友善態度從我做起,多d人咁做可以平衡番你地既情緒壓力。

你返工時,我都要返工。將心比己,我唔希望自己做野時要受無理既氣,所以都唔希望人地受氣。

做服務業都係人,都應受到尊重。
做主題公園 可以有咩著數
正L到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞