酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
你又講得啱喇
我唔suffer 其他同行同事都一樣suffer
所以如果巴打真係咁樣見到我地無得撈 最快捷嘅方法係 你千祈唔好黎住
同你講果d低能野 一樣邏輯
點樣知間酒店有無特別服務
絲打你太斯文
對住把口臭但自以為型嘅所謂連登仔
我支持你DKLMKCH
我係你地vendor, 你地班撚樣平時賺錢唔撚見你地益我,依家出撚埋d無理要求,由FC到Purchasing offcer個撚個都正撚樣黎,屌撚哂你地老母呀
好呀
其實呢壇野絕對唔係冰山一角
基本上由支肺緩和開始 酒店日日都經歷緊大同小異嘅事
late check out都係想訓多陣姐
平時好聲好氣問
冇就算
唔明early check in late check check out 有咩問題 如果有一早講定唔係臨時先request我覺得ok wor
作為一個低級員工 去到purchasing呢啲咁高階嘅問題我真係唔識答
不過我認同酒店喺好景嗰陣賺到好盡嘅,因為其實香港地間間酒店嘅owner 都係啲大地產商
而我地呢啲酒店前線 只係佢地隻狗
有冇見到D名人明星爆房?
其實係㗎 基本上room situation唔太tight 你又好聲好氣禮貌地要求 我地都會盡力滿足你
不過乞客之所以叫乞客 咪就係因為佢地硬係要強人所難
你解釋畀佢地 佢唔理 覺得自己畀左錢你就要應承佢所有無理嘅要求
其實咁樣同以前支那啲自由行心態無乜分別,就係「要不是我們來你香港消費,你們早就死了」
都有唔少
唔自爆

又係一筆外快
整個果盤比你囉,你上一手遲走冇房
呢樣真,比免費會員高左一級已經次次問我要唔要late check out
例如?
暗示吓有邊D女明星?
其實係㗎 做member 又會多嘅benefit 酒店真係會重視你多過TA booking 嘅客
係,真心煩,仲要次次都好虛假咁同我講welcome 淨係心諗岩岩落機快d比我上房
你有冇比人問過
耐不耐都有啲客問下你收幾點呀
叫你收工上去佢間房度玩下飲下野囉
平野無好呀巴打
優惠券通常都好多restrictions
酒店就係咁仆街 成日出啲乜9限時優惠 就係要你無時間諗清諗楚 要你衝動消費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞