酒店乞客

563 回覆
522 Like 72 Dislike
唔知你熟唔熟萬豪套房upgrade券,今年果5張永遠用唔到
次次都decline我
係咪人窮少住酒店都會被人笑 好驚
唔關大細檔事,冇得避亦都冇樣睇
阿豬阿狗都話自己係youtuber
大眾傳播都話有監察 呢班「創作者」有啲咩監察咩內容都出得街
因為Marriott 個個月都做緊member day 套房半價
套房應該成日爆 畀班人book黎開P
你試下喺閒日用 應該機會大啲
同意呀
人就得咁多 no pay 又繼續放
咁多客owner 又唔畀請人又唔加manpower
啲客繼續queue 繼續等 我地繼續畀人屌
想請教下如果同人慶祝生日,可唔可以請酒店俾人提早入去佈置先? 同埋如果俾錢叫酒店幫手佈置都咪ok
如果係酒店自己都認左係佢地錯就無乜大問題啦
你下次去住/食野 應該大家都交哂更 知要做好啲
話哂都係service recovery
你肯再去食 一方面係賠償 喺酒店角度其實係一個機會令佢地可以挽回返你呢個客人對佢地嘅感覺 所以黎緊你去食嗰個lunch 佢地應該會幾出力
拿,正常check in FO淨係會對你訂房個個名同入住名啱就會比你入
你係唔洗同FO講我係入去做乜既
你鐘意既可以填你一個fd個名入去,一個你自己個名,到時邊個攞房都得
至於幫手佈置唔係間間都有,你要一早sd email問,有既都唔方平,分分鐘出面搵仲平
呢個就涉及幾個問題喇
首先畀人提早入房佈置係咪你請出面啲decoration 公司先?
因為如果你用Carrie Lam 呢個名訂房,酒店只會容許畀Carrie Lam呢個人check in 同拎匙卡
所以如果你要請出面嘅人幫你佈置 請你一係自己拎左匙卡再帶佢上去 一係加佢做Sharer / accompany

大部份酒店都有GR team 可以幫你佈置 通常佢地已經有哂唔同款嘅set up 有相有價錢 你可以慢慢揀
當然你都可以send圖畀酒店 叫佢地按照你嘅喜好幫你整 不過價錢就佢地quote

樓契呢?無樓契就唔該摺埋啦你隻生滋甩毛賤種暴龍獸

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞