木結他求介紹(2)

434 回覆
8 Like 0 Dislike
yamaha ll16
貴少少
Yamaha Red Label
儲多啲買Morris
Fun music
岩岩買左支結他
線同弦都係生鏽
大家有無喺公司放枝結他方便練或玩?
有無推薦邊枝細枝方便收埋偷偷玩?

我原本睇啱呢枝"Traveler Ultra-Light Acoustic (Mahogany) 電木結他",不過無貨:

依家對呢枝"Yamaha JR2S 3/4 Scale Mini Folk Guitar (Natural) 木結他"
心郁郁:

大家有無心水推廌?
有冇人用過日產yamaha
ll16同ll26係咪真係差好遠

見到有人賣二手ll26/ls26有d心動
各位, 小弟玩左結他半年,主要自彈自唱但想轉玩Fingerstyle
想請教下如果筆直5K左右可以買咩牌子好?
我最近有興趣以下幾支,大家可以評價一下嗎?
1. Martin & Co GPCX2E-01
2. Enya T-05 (All-Solid) or Q1 PRO (cutaway)
爬完哂文知道大家未必建議呢兩個牌子,但兩者選其一大家點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞