木結他求介紹(2)

434 回覆
8 Like 0 Dislike

好似圖中咁樣
如果係你見到現貨己經拉起左 琴橋位有隙縫
一定唔好買

人地話taylor 之後易拉起 不過依個即時你買左都唔覺
到時有問題再拎去整都得
新手想問下,
Martin 支GPCX2E值唔值得入手?
平時主要彈開啲勾弦獨奏歌
唔該各位專業巴打
而家學到bar chord
用緊枝kepma d1c弦距有d高但廢事出去setup
想換枝yamahaLL16再俾人setup

新手岩岩開始學,朋友俾左支結他試玩下,但我覺得d聲好似有啲問題,想自己買一支結他認真玩,

我諗2000-3000夠唔夠買一支ok既?
爬左post 見要set up 埋 又要另外加錢?
巴打唔直上LL26?
26以上型號日本製
如果真係得2-3000預算
可以考慮下yamaha /anuenue
試過 yamaha fs820 fg830 手感都唔錯
如果通利買就叫職員幫你setup得好彈啲
出面店買就預多$500-700做setup啦
一步到位嘛
睇外國forum講 HPL結他唔插amp 啲聲會差啲
插amp用或經常busking會比較值得買
香港有咩途徑買ll26
同埋幾錢?
Sigma S000M18E 點睇?
見通利個網有貨
https://www.hkguitarstore.com/3977/chase-for-lowest-action/
低弦距會易D禁到, 太高要用更大力去禁
我去上堂阿SIR個枝結他低弦距我可以易少少禁到
Bar chord我覺得係發力點問題
想預大嘅3k以下買一支電木結他
有啲乜嘢好介紹?唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞