木結他求介紹(2)

434 回覆
8 Like 0 Dislike
Budget $4-6k
Fingerstyle
推介邊支?
多幾多左右?
如果多少少都ok但有邊隻推介
ibanez aw系列我覺得幾貼線 唔使setup都好好彈
如果takamine同sigma嘅話邊個好啲?
同埋6k係咪唔建議買Taylor或Martin
我幾鐘意Martin個聲但好似好少fingerstyle用Martin
唔該
可能之後會同人出去玩下
所以諗住一次過買支電木
哦原來係咁
唔緊要,如果淨係3000以下有啲咩好提議?
三千以下最好個支就可以
2.8 我覺得算高架啦wor
個人覺得唔痴fret黎講越低越好,先唔講咩低弦距音色會差左之類,你左手禁得辛苦咩彈唔好啦,宜家係玩樂器唔係練指力
當然如果你係中意勁大力掃chord再低就會痴fret當我冇講過
我住屯門要拎出去setup都幾係野
冇計 想進步就係要dump錢+dump時間
set up你會發覺個好禁程度真係好似換左支結他咁 如果你係玩fingerstyle會更加明顯
一係就直接換過支低弦距嘅
搵間近少少既先
我意思係搵間近少少既setup
想問下大家點睇sigma依個牌子?
想買gs mini 想問邊隻版本好
有無人有試過下台灣牌子ayers
最近見到佢支angel好靚 想買
但香港又無得試 好驚唔啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞