連登巴膠怒屌連尼住暨廢老惡人告狀亂插卡佬專區

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
捷達豪炒到痴左線

跑贏大市,比我預計炒得仲恐怖

一望車頭就覺得好怪...
過多幾日又有北大人黎澳門,肯定周圍都塞車
過香港幾日見下我老媽子+買電話+買細路補習功課+遊車河算

Nokia6
捷達豪炒到痴左線

炒成點
捷達豪炒到痴左線

炒成點

830 now
7/5 今早凌晨,有乘客乘搭龍運巴士NA34路線時短付車資,原為$40車費乘客只投$25於錢箱內。車長要求補回差額時,乘客以自己「只搵一萬蚊個月」為由,向車長又跪又拜以求不作追究。最後車長讓該名乘客登車,但叮囑該乘客於下次乘車時補回$15差額。

*片段轉載自陳肥智。
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1310167959020902&id=459548207416219

我建議一係樓下做連鎖快餐員工 一係申請食鹵棕

樓下大家樂一個月有近萬一 已經好過你山長水遠入機場番工啦

大乂樂有萬一。。。你信阿

高壯女個女同事 同佢男同事結婚再咇兩件出黎之後兩公婆都冇做落去 鬼咩。。。兩公婆加埋收入先得萬六(絕對高唔過巴士佬) 租劏房又冇左萬一 剩返5千蚊養一家4口啦喎。。。。

而且呢啲連鎖飲食冇長約 例牌18個月就四骨拜 過返半年冷河再入返又係由最低工資做起 冇年資可言

我以前做個間有 仲要個個老臣子
RT9886@53
有好多拖友

我屌我搭中單層

E200幾好呀,定短雞

我鐘意二老蘇MT112L同三菱BK117L多啲

師兄你咁重口味...

後者google都唔知咩黎
前者小學雞旅行次次坐到暈
仲差過貨車既避震加埋劣等汽車香薰
雖然volvo B7r都唔會好好多
不過好似無坐過頭機意老蘇
捷達豪炒到痴左線

炒成點

830 now

上次2201都係高開 𠵱家最低見過525

Nokia6

銀白色,不了
RT9886@53
有好多拖友

我屌我搭中單層

E200幾好呀,定短雞

師兄你咁重口味...

我學車就係用部唔知乜野年代既isuzu

Nokia6

銀白色,不了

咁你地有乜推介,反正工作用機,夠襟用就得
32M真係好頹

非繁應該要20分一班 字軌為1,2,50 兩架短雙層一架長單層
RT9886@53
有好多拖友

我屌我搭中單層

E200幾好呀,定短雞

師兄你咁重口味...

唔講都唔知意蘇蘇嘅車有避震

Nokia6

銀白色,不了

你可以訂咗先
咁六月又有籍口過來牛河
RT9886@53
有好多拖友

我屌我搭中單層

E200幾好呀,定短雞

師兄你咁重口味...

後者係三菱頭機 從前還我路權有三款車身密封窗版(捷聯/亞洲/新亞) 九鐵都有入黎行k1x 仲有玫瑰崗都有 可能我記錯型號

Nokia6

銀白色,不了

你可以訂咗先
咁六月又有籍口過來牛河

其實我個個月都會過黎最少一次
始終老媽子自己返香港生活,真係要得閒就過黎望多佢兩眼
RT9886@53
有好多拖友

我屌我搭中單層

E200幾好呀,定短雞

師兄你咁重口味...

我學車就係用部唔知乜野年代既isuzu

日本流行山口百惠的昭和年代
RT9886@53
有好多拖友

我屌我搭中單層

E200幾好呀,定短雞

師兄你咁重口味...

唔講都唔知意蘇蘇嘅車有避震

係得LV423R/434R先有氣擔
LV423真係最有歐洲味既日系車

Nokia6

銀白色,不了

你可以訂咗先
咁六月又有籍口過來牛河

黑色訂住先都係好選擇

Nokia6

銀白色,不了

你可以訂咗先
咁六月又有籍口過來牛河

黑色訂住先都係好選擇

孝子
捷達豪炒到痴左線

炒成點

830 now

未派大貨姐 唔洗驚既
捷達豪炒到痴左線

炒成點

830 now

未派大貨姐 唔洗驚既

仲有525
點解仲有人覺得呢邊行到雙層巴

行雙層的話肯定日日埋站撞到野

長單層有冇得諗
RT9886@53
有好多拖友

我屌我搭中單層

E200幾好呀,定短雞

師兄你咁重口味...

後者係三菱頭機 從前還我路權有三款車身密封窗版(捷聯/亞洲/新亞) 九鐵都有入黎行k1x 仲有玫瑰崗都有 可能我記錯型號

頭機五十鈴我以前校車搭過, CY牌, 直頭係嶼巴頭4架意蘇蘇果隻

當年仲有捷聯車身百福兩架, 其中一架CB牌行馬鞍山線, 一路去到95年定96年, 突然換左架尾機捷聯五十鈴(子彈頭車身, 嶼巴果隻係前機), 車牌 GF873, 成件事 upgrade哂!

上星期仍在沙田見到架 GF873, 不過車身唔同左, 唔知架車係 rebody過定係純粹留牌?
捷達豪炒到痴左線

炒成點

830 now

未派大貨姐 唔洗驚既

仲有525

對比Flyer/8328/8320仲差個開
不過退咗役同無得改車隊都仲有咁嘅價都唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞