連登巴膠怒屌連尼住暨廢老惡人告狀亂插卡佬專區

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
今日返過黎香港,坐足5程巴士,過足癮飽晒
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=1014514

以下資料由知情人士提供:

某新界劏車場本來唔介意到訪嘅巴士迷為舊巴士拍照留念(應該係唯一咁好人嘅劏車場),但條件係唔可以披露位置、偷野、仲要注意安全。

不過近日場主發現有人大肆宣傳其位置,甚至公然組團前往,帶三唔識七嘅人入去,令劏車場嘅閒雜人等大增。

更離譜嘅係有人上載公開影片,唔單止公開位置,仲將巴士當係遊樂場,係巴士內跳上跳落,甚至鬆開手掣,構成嚴重危險。

另外亦懷疑有人手腳唔乾淨,趁工作人員睇唔到,拎走零件或物品後,無俾錢就離開。

劏車場方面對現時情況非常不滿,所以由即日開始,請所有閒雜人等不要再去有關劏車場,亦請所有人唔好再講劏車場位置,或者鼓勵其他人前往。

坐左乜野車
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/forum.php?mod=viewthread&tid=1014514

某新界劏車場本來唔介意到訪嘅巴士迷為舊巴士拍照留念(應該係唯一咁好人嘅劏車場),但條件係唔可以披露位置、偷野、仲要注意安全。

不過近日場主發現有人大肆宣傳其位置,甚至公然組團前往,帶三唔識七嘅人入去,令劏車場嘅閒雜人等大增。

更離譜嘅係有人上載公開影片,唔單止公開位置,仲將巴士當係遊樂場,係巴士內跳上跳落,甚至鬆開手掣,構成嚴重危險。

另外亦懷疑有人手腳唔乾淨,趁工作人員睇唔到,拎走零件或物品後,無俾錢就離開。

劏車場方面對現時情況非常不滿,所以由即日開始,請所有閒雜人等不要再去有關劏車場,亦請所有人唔好再講劏車場位置,或者鼓勵其他人前往。

成班死巴敗唔撚知個醜字點寫

坐左乜野車

dennis, dennis & dennis

成班死巴敗唔撚知個醜字點寫

1talk班人知個醜字點寫架話就唔會有呢啲柒出國際嘅事啦
JR8733@R33

今晚記得睇

坐左乜野車

一架富豪都唔中?

坐左乜野車

一架富豪都唔中?

香港大量直梯, 電梯, 50D, 富豪佔量比較少

坐左乜野車

一架富豪都唔中?

慘蛋數量上升緊

坐左乜野車

一架富豪都唔中?

慘蛋數量上升緊

ADL MMC and Facelift
仲乜話返香港
B929 定 宇航來回
B929 定 宇航來回

我坐金光,放部車係氹仔碼頭最方便

建議
青衣對外巴士重組
41 取消
241X全日 30分鐘一班(7車)
42縮短青衣地鐵站至又一城(循環線)(4車)
青衣地鐵站<> 長亨邨<>長康邨<>原線>美孚>長沙灣(長沙灣道)>深水埗>白田/石硤尾>又一城>澤安邨>龍翔道>長沙灣>美孚>原線
前往九龍城太子道西順利彩虹等地區由轉乘優惠及42C代替
42A全日不停荔枝角深水埗(cut 2車)
43C全日(9車)
增設258A
良景>青衣
良景>田景>大興>山景>屯門公路轉車站>長康(青衣西路)>青衣站
只開0730
求狠批

青衣巴士線應該到2047都仲未認真重組
年年都係將部份線減車 再整多幾條繁忙時間車 當做左野 一步步陰乾全日巴士服務

遲下可能非繁得返249M 其他請善用港鐵
建議
青衣對外巴士重組
41 取消
青衣地鐵站<> 長亨邨<>長康邨<>原線>美孚>長沙灣(長沙灣道)>深水埗>白田/石硤尾>又一城>澤安邨>龍翔道>長沙灣>美孚>原線
43C全日(9車)
增設258A
良景>青衣
良景>田景>大興>山景>屯門公路轉車站>長康(青衣西路)>青衣站
只開0730
求狠批

41現官方時間為一轉3個半鐘 但一個單又抖9個字 來一轉又抖個半鐘

241x青衣直飛旺角道來回慳半粒鐘 愛民直接掉頭又慳半粒鐘 咁首先減兩架剩5架 再減多兩架以免一轉就抖到爽歪歪 所以3架車都夠 而且係兩正一蛇 非繁行45分一班

點解秋本咁憎41
建議
青衣對外巴士重組
41 取消
43C全日(9車)
增設258A
良景>青衣
只開0730
求狠批

年年都係將部份線減車 再整多幾條繁忙時間車 當做左野 一步步陰乾全日巴士服務

948 幾時先正式全日

呢d case隨時要tube
我個ward收唔少行行下街暈左之後tube住上黎

癲澗 嚴重ge 要休息 45min 先會有知覺
建議
青衣對外巴士重組
41 取消
43C全日(9車)
增設258A
良景>青衣
只開0730
求狠批

948 幾時先正式全日

聯營
難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞