[KPOP] K-pop 2020討論區(23)

1001 回覆
80 Like 10 Dislike
Chanmina
@漂亮虎咚咚

【初動】 THE BOYZ mini 5輯 <CHASE> 2126**張

​歷史初動紀錄
190429 單曲 2輯 <Bloom Bloom> 411**張
190819 mini 4輯 <DREAMLIKE> 262**張
200210 正規 1輯 <REVEAL> 485**張 ​​​​

@漂亮虎咚咚

【初動】 TREASURE 單曲 2輯 <THE FIRST STEP : CHAPTER TWO> 1695**張

歷史初動紀錄
200813 單曲 1輯 <THE FIRST STEP : CHAPTER ONE> 1606**張 ​​​​

咁樣分開拍嘅片好似好難match到 bp嗰首砌埋一齊又係怪怪地
講開又講 首歌幾啱gfd用嚟轉型
一定好個首apple
唔覺啱gf wo之前首fingertip同風格咪衰咗
同埋得我覺得呢首係everglow最難聽?
但係中間副歌個旋律硬係好似平時gfd 啲歌既feel
個人反而幾鍾意呢首 好過整到軍歌咁
everglow啲風格好正
算合理啦 一係sunmi一係chungha
近兩年chungha個勢強好多 各種企劃collaboration
sunmi始終都係鍾意自作曲 每一首新歌都花好多時間準備
每次cb打歌期完左就好似消失左咁滯
變相出現頻率就冇請夏咁高
我都覺得佢哋啱啲歌有活力啲嘅多啲 apple有啲太魅惑
年度近兩年chungha個勢強好多 各種企劃collaboration
sunmi始終都係鍾意自作曲 每一首新歌都花好多時間準備
每次cb打歌期完左就好似消失左咁滯
變相出現頻率就冇請夏咁高

其實請夏今年無cb無商演
密密食起碼有10個代言係身
純靠廣告養起成間公司
佢未cb但出好多歌
同埋佢跳舞真係好勁 編舞都好叻
好鍾意Stay Tonight
但隻舞有種柒柒地嘅感覺
唔多明點解一開始要瞓喺地下翹埋隻腳
年度藝人Tiktoker
果陣夠有同Apink合作過啦
唔係幾覺佢地有被鬧過
兩邊快快手結埋婚引退算啦
女方都到左結婚生B年紀,男方好應該負責
反正當年咁後生都爆左拍拖,啲fans咪又係咁過
07三大女團得少時仲未有人被埋單,依家岩時候架啦
請問有冇人可以翻譯/邊到可以睇到翻譯
導青有喺愚樂台開po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞