[KPOP] K-pop 2020討論區(23)

1001 回覆
80 Like 10 Dislike
我覺得「大部份」idol個種靚 even最top個批visuals e.g. Irene 都好難追到演員

「大部分」visual position嘅idol個種靚一開始係好驚艷。但一到30, 就會開始有少少俗(都係靚),無咗青春少女個種氛圍,但又無成熟嘅韻味,兩頭唔到岸。
女演員,二十出頭時,五官可能唔夠idol精緻,無咁吸引眼球。但到三十歲之後,事業開始有起色,有實力,自然有一種成熟嘅氣質,而呢種氣質就變成一個分水嶺。一邊係好「看」,一邊係好「美」。

後生女演員例子: Han Sohee (同irene差四歲)

佢同irene都係好靚,不相佰仲。但Han真係有魅力過佢好多。唔講演技,唔講實力,淨睇still cut,一個典型被稱「美若天仙、生得像妖精一樣、全球美女第X位、樣貌天才」嘅idol 對比落一個同樣咁靚嘅演員,都可以有咁大差別。

佢係令人憎唔落嘅二奶
整親過都要黑
你都on撚鳩
連登首席ONCE 6永
Seoham又型又好高
依家公司幫藝人拆彈 仲要話公司有問題係自己唔檢點搞出新聞 公司都係好心幫手處理危機姐
話唔想欺騙fans 但覺得公開仲會有fans?以為自己天團定有資歷嘅歌手?
美若天仙、生得像妖精一樣、全球美女第X位、樣貌天才

呢啲野都係fans圍內吹捧吓啫
拆咩彈丫
CUBE呢頭否認,果頭Dispatch或者私生爆出黎既話,佢地咪仲柒
根本男方一開始就唔應該拍拖
對方仲要係咁出名既前輩
你拍得拖一定預俾人周到啦

fans就實有既,不知仲有幾多人祝福佢地幸福快樂
如果係你幫公司呃住fans話自己單身但背後又同另一個女仔拍拖
個心仲過唔過意得去?
個心唔想呃fans係好正常不過
CUBE成件事點都幫唔落手架啦,未公開否認之前肯同兩個傾下,成件事可能就好唔同

一個公司好定唔好,其中一樣係睇佢地有幾尊重藝人意見
怕佢地拍拖咁揚,好心一開始就管下自己藝人啦
你張約又冇寫唔俾拍拖,俾人影到又出黎否認
究竟想點? 正一垃圾
IU都有負皮
成日講返edawn 搞到pentagon 由原本上位同收皮咁,其實petagagon 本身都係靠首shine 先hit 小小姐,同一時間隊長hui 都俾人爆同gidle 既soojin 拍拖架,不過話已經散左之嘛,又唔見gidle 收皮
公司開埋隊組合俾佢地光明正大拍拖喎
公司搞unit嘅目的係有更好嘅音樂作品同方向 賺多啲錢 唔係咩情侶檔
佢地仲係triple h都冇好張場 講咩光明正大
佢兩個錯在公司明明否認咗 但又倒公司米
無架 哩度啲人覺得pentagon值得更紅丫嘛
根本pentagon成隊都係二打六 冇個突出
呢到好多elf
Sj都開始淡出 elf仲放唔低
幫支那代言吖嘛
仲開埋簽售

仲有邊個冇代言過支那野
真心唔係fans 但覺得你未免太天真
唔通唔爆出嚟就等於無拍拖咩 何況近水樓台先得月 梗係溝咗啲近嘅先啦 就算係大學都大把人同自己同major嘅人拍拖啦 而且同公司仲好 去date唔使擔心無地方tim
佢地唔好彩畀人爆出嚟係因為啲私生覺得佢地好過份姐 仲要係人氣最高嗰幾個先中招
其他新團一定都有拍拖 只係無爆出嚟韓國人自己講 戀愛對佢地嚟講好緊要㗎 啲idol無拍拖又點有動力對住我地呢啲柒頭營業呢
講開idol拍拖 呢排twitter又有一單講自己被約會暴力 係一個會強迫女朋友發生關係嘅男idol 對象仲係女練習生 女仔唔肯仲會打女仔
呢個可信性都幾高 有圖仲有對話 唔似係Google Translate
所以idol所有野都好多水分 無論實力、樣貌好多時都係現實40% + fans誇大60%
Twitter有冇人起到邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞