[KPOP] K-pop 2020討論區(23)

1001 回覆
80 Like 10 Dislike

唔好再搞啦好冇 你搞唔掂
我追到尾2個集真係頂唔順
就算而家再做多次PD系列都會收皮
背後操作已經畀人睇得一清二楚
有規模嘅公司同主辦方暗中安排好內定人選,然後再混入去扮到好似好有競爭力咁
勝出比賽後,都只係帶來短暫嘅虛火,解散後絕大多數都打回原形
幾好聽但最正都係sunset
而家一係早2年咁全部清純風,而家BP之後又全部Girl Crush
無人記得EXID
阿粉師妹咪清純囉
玩M堅持走獨行路線走自己路
不過其他組合走GC都無可厚非
要打出外國市場最易紅就係GC
仲聽緊率智蒙面歌王啲歌
唔明點解係都要搞選秀 節目悶之餘
練習生表現又平平無奇 反而冇晒期待感同新鮮感
明明本身掛住bts 師弟師妹個朵出道 就已經唔慌差得去邊
ching唔係咁純品覺得啲idol真係無時間拍拖下話
你又知人地唔練習 大把idol都係練習埋都有時間拍拖啦 以前爆過幾對top嘅有邊個係特別得閒?
講到底都係為錢為前途
細公司為爭取知名度,不過新舊都派人參加
贏咗唔使講,輸咗至少都有個朶

但係個餅就係得咁大,市場上已經吸納唔到每年有大批人加入,更何況係從選秀節目出道嘅一群?
情況就好似未有選秀節目之前嘅歌唱比賽(superstar K),年年都有人參加,但係勝出者除咗頭幾屆到而家仲有知名度之外,其餘都冇哂聲氣。
呢啲節目好多時都可以為未出道嘅團造勢 N年前bigbang 近代啲嘅twice都已經有啦 只係無PD咁多人姐
Produce用多人嚟做噱頭 跟住被踢爆造假玩爛咗
所以依啲節目唔駛咁認真睇
因為公司100%會操控個結果
邊個出道其實一早定好左
咁認真投票支持佢造假個票數係傻仔黎
唔係真係想講佢地有冇時間拍拖
個重點其實係拍拖都要同公司入面既人一齊嘛
女方全部都係同公司
咁既情況代表咩?
即係平時唔練習果陣就周圍溝女同事
果陣一爆就爆哂三單出黎
出道都未夠兩年就咁爆
韓國網民都講笑話佢地出道既目的就係為左食女
造出黎既形象一定唔好
我就真係未見過有新團會係咁
咁佢地都有其他成員拍拖
只不過係私生幫佢地cum住姐
IU 出演的《柳熙烈寫生簿》收視率暴漲3倍!
歌手IU作為單獨嘉賓出演的KBS2《柳熙烈寫生簿》收視率比前一周猛漲了3倍。
18日播出的KBS2《柳熙烈寫生簿》中,歌手IU作為單獨嘉賓,以"IU,好日子"為主題進行了100分鐘的特別節目,播出日9月18日是IU出道12週年紀念日。
收視率調查機構表示,IU特輯的收視率為2.2%,比一周前11日播出的0.7%上升了3倍以上。這是繼MAMAMOO、洪真英等出演的去年3月15日播出(2%)之後,收視率首次突破2%大關
@韓國me2day

【wowtv】TREASURE第二張單曲專輯主打曲《I LOVE YOU》昨天下午六點公開音源後,登上了日本最大音樂網站LINE MUSIC實時排行榜和RAKUTEN MUSIC排行榜的第一位,還獲得了印度尼西亞,越南和泰國等9個國家iTunes“TOP SONG”榜單一位,持續保持上升趨勢。看過MV的粉絲們紛紛表示:“這是才出道兩個月的新人嗎?太厲害了,歌詞和旋律都充滿愛。”此外,TREASURE將出演今天下午的MBC《SHOW!音樂中心》帶來《I LOVE YOU》回歸初舞台,以校服舞台裝展現青春的魅力。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞