[KPOP] K-pop 2020討論區(23)

1001 回覆
80 Like 10 Dislike
每人唱?
你當有啲人只係伴舞算啦
既然自己有地方搞,以後就唔使再出外搵場地搞好過。
洪爸唔係身體唔好所以係CUBE 退落黎架咩
不過見到佢有野搞下都開心嘅
希望唔好又衰收尾啦
睇埋歌詞直頭唔知唱乜鳩
一味淨係洗腦
好似係第一年喺香港搞之後覺得幾好 有noise又有票房 跟住第二年諗住食住條水去新加坡搞反而麻麻地
於是第三年就返嚟香港搞 呢次一次過簽咗十年 點知舊年反送中
Mama越嚟越冇野睇
除非啲大公司join返
其實就算唔係因為反送中,MAMA繼續喺香港搞落去都唔會吸引,最後一、兩年喺香港搞感覺上好似唔關香港事,或者話香港已經再冇一個可以有知名度而佢又肯去嘅人出席。(至少梁朝偉、張學友一定唔去)。
就算大公司join返都係治標不治本
根本成個表演係以Kpop音樂為名,推廣韓國文化為實,嚴格上來說唔係叫「頒獎禮」,只係叫「表演節目」,所謂嘅獎,毫無公信力可言。
支那妹無part既
當年陳奕迅唱浮誇好正嫁
全場大合唱
冇咩韓星可以做到
搞投票呃錢
分豬肉又分到好難睇
根本當大型表演就算
同埋有Bigbang真係差好遠
@米兔的韓流生活

【Theqoo】今年男團主打曲MelOn使用人數變遷圖

@剝蝦Muzik
2020年10月即將回歸/出道/發歌的歌手(陸續更新)
10月2日:BLACKPINK
10月5日:WEi(出道)
10月7日:Golden Child、NU'EST(日本回歸)
10月8日:曺圭賢
10月12日:NCT2020
10月13日:Weeekly
10月14日:GFRIEND(日本回歸)
10月16日:MONT
10月19日:本月少女、P1Harmony(出道)、任昌丁
10月21日:IZ*ONE(日本回歸)
10月24日:GFRIEND(日本回歸)
10月26日:TXT
待定:TWICE、CIX、宋旻浩、樸素妍(T-ara)、LABOUM、CL、河旼佑、DRIPPIN(出道)、PRISMA(出道)、B1A4、Weki Meki、10CM、OVAN X LUNCH、多惠、金海麗(出道)、Pentagon、SEVENTEEN、VERIVERY
MAMA不嬲都係分豬肉獎架啦
仲分豬肉?呢兩年都頒得好好喎
17年之後都冇再分la
Kingdom本身八月尾播, 所以TBZ本身都應該唔會CB
lunch係邊個
諗起香港lunch 哥 david仔
制度無變,結果都一樣。
2014 Mama GD開頭嘅嗰段rap簡直係經典
https://youtu.be/-UZXEFzWXfc
NCT Bruce Lee咁勁出左咁耐先一野彈番上去
所以大公司咪唔想理
出後續多返fan刷 隻舞有話題性 多人cover 多咗人聽到 又上多咗節目 咪多啲人聽囉
每次講mama都要j 一j 呢個live
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞