[KPOP] K-pop 2020討論區(23)

1001 回覆
80 Like 10 Dislike
希望腸睇唔到呢個cm

ATEEZ成功用行動證明自己先係BTS師弟
唔追Kpop既人會以為佢地先係BTS,又或者同佢地好有關係
以上全部都係公開廣播既cover
咁樣唔係拎BTS出位係咩?
呃到無知婦孺少女呃唔到其他人

講到人地冒認BTS招搖撞騙呃錢咁
同埋唔追Kpop既人點會無端端睇上面d片呀

Cover前輩舞台都算係kpop傳統
BTS仲係新人嗰時都有cover前輩嘅舞台啦
宜家BTS咁紅
後輩Cover佢地都好正常
唔明點解咁都有得嘈
兩條片都唔match color grading
「2020韓國年度品牌大賞」獲獎名單

年度男偶像:防彈少年團
年度女偶像:OHMYGIRL
年度男SOLO歌手:姜丹尼爾
年度女SOLO歌手:請夏
年度男愛豆Rising Star:AB6IX
年度女愛豆Rising Star:April
年度男Multi Entertainer:李昇基
年度女Multi Entertainer:孫丹菲
年度新人男偶像:CRAVITY
年度新人女偶像:Weeekly
年度綜藝偶像:Ravi
年度男演員偶像:金路雲
年度女演員偶像:李娜恩
年度偶像樂隊:DAY6
年度新人男演員:李宰旭
年度新人女演員:全美都
年度男演員:曹政奭
年度女演員:徐睿知
年度男演員Scene Stealer:金英民
年度女演員Scene Stealer:沈恩宇
年度男演員Rising Star:安普賢
年度女演員Rising Star:韓素熙
年度男廣告模特:任英雄
年度女廣告模特:IU
年度男Trot歌手:任英雄
年度女Trot歌手:金多菲
年度Raido DJ:鄭恩地
年度OST:曹政奭《Aloha》
年度Rapper:李英智
年度R&B Soul藝人:Heize
年度藝人Youtuber:李惠利
年度男綜藝人:劉在石
年度藝人Tiktoker:RAIN
年度Entertainer:光熙
年度專家Entertainer:姜炯旭
年度SportsEntertainer:金東賢
年度男笑星:文世潤
年度女笑星:金敏京
年度最佳情侶:崔陽樂,彭賢淑
年度AnnouncerEntertainer:金成柱
年度音樂綜藝:《明天是Mr.Trot》
年度週末綜藝:《玩什麼好呢》
年度網絡綜藝:《文明特急》
年度電視劇:《機智的醫生生活》
年度脫口秀:《劉Quiz on the block》

2020年品牌大賞是通過謹慎的基礎調查,廣泛消費者的投票和專家評議後選定的。韓國消費者品牌委員會和韓國消費者論壇首次篩選出信息通訊技術(ICT)、家電、健康、教育、金融、購物、外出就餐、食品、人物、文化等15個領域的1647個品牌。以這些候選為對象,從7月27日到8月9日的14天里,通過主頁、手機、電話問卷等方式進行了消費者投票。此次以國內消費者為對象進行的投票共有55.6154萬人參加,調查問題為442.57萬個。

見到男solo係醫學奇蹟就知個獎廢

@漂亮虎咚咚

金浩仲,聲樂歌手出身的韓國Trot歌手,《Mr Tort》最終排名第4,也是電影《我的帕瓦羅蒂》的實際原型。他不久前發售的新專輯《我們家》實時初動已經達到47萬,在歷代韓國solo藝人中暫列第2位。專輯版本只有1種,無簽售。這還是在他最近深陷賭博和入伍爭議的情況下...
並且,將於29日上映的金浩仲的見面會電影實時預售率37.6%,連續幾天排名1位,而且他的見面會電影票價還比其它電影貴一倍,後面幾天趕上中秋假期,估計還能漲一波

支持復合
@哎一股清流

【theqoo】前女愛豆們採訪片段...
4年的活動期間收入0,沒有結算.公司讓穿非常暴露的衣服.被網友用非常難聽的話噴.抑鬱症.去24小時咖啡店裡過夜,想唱可以拿到一位的歌曲​​​​

@韓國me2day

【new1】昌珉將於10月25日舉行婚禮,時間和場所將不公開。昌珉和準新娘原計劃在本月5日邀請家人和熟人舉行非公開儀式,但因新冠肺炎的影響推遲了日程,之後將日期改為10月25日,目前正在準備儀式。
可能一直都冇分過手
r/explainlikeimfive ??
年度女SOLO歌手:請夏
麥難民
Italy笑咗出聲
其他就算啦 crayon pop果個唔係未婚大肚架咩
又出番嚟做乜
老老實實我覺得dalshabet真係好可惜
有樣有身材有實力 歌又好聽
但就係紅唔起 好可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞