[KPOP] K-pop 2020討論區(23)

1001 回覆
80 Like 10 Dislike
有幾等錢洗先會上呢個節目
離左婚 都唔係預佢地係節目放閃架啦
唔通個gimmic係睇佢地嗌交
馬雲本來就係成隊最樣衰果個
鄭俊英判有期徒刑5年,崔鐘訓判有期徒刑2年6個月
一審是6年和5年
二審因為和受害者達成了協議,減了點

SPERM
高質主持 識帶氣氛 事前又做足research
Respect
超搞笑呀佢 功課做得勁足
可以表現出對每位嘉賓都有好多認識 做到係每個嘉賓嘅fan咁
有次主持mmm d event
可以講番佢哋之前有次類似fan meeting活動 成員之間講過嘅野 cls mmm聽完都要load左兩秒先記得
@ 韓國me2day

【日刊體育獨家】[WEi出道專輯主打曲將由PENTAGON HUI-Flow Blow製作]根據獨家取材報導,WEi出道專輯《IDENTITY : First Sight》主打曲將由PENTAGON HUI和Flow Blow負責製作,曾經創作過很多熱曲的兩人這次將合作製作出怎樣的歌曲,令人十分期待。此外,WEi將於10月5日正式出道,也期待他們在這張專輯裡所展現出來的獨特魅力。
@鳳凰天使TSKS

#鄭俊英崔鐘勳終審分別被判5年和2年6個月# 今日(24日)上午10點10分(韓國時間),在大法院2部將對因涉嫌違反性暴力犯罪處罰等相關特例法(特殊准強姦)等被起訴的鄭俊英與崔鐘勳等5人進行的終審判決中,鄭俊英最終被判處5年有期徒刑,崔鐘勳被判處2年6個月有期徒刑,維持原判。
鄭俊英與崔鐘勳等人涉嫌於2016年1月在江原道洪川和3月在大邱灌醉女性後實施集體性侵。
鄭俊英因涉嫌從2015年起在 kakaotalk團體聊天室散佈非法拍攝的性關係視頻而被拘留。崔鐘勳還涉嫌酒駕以及行賄。兩人在1審中分別被判處了6年、5年的有期徒刑。隨後檢方與被告人方都提起抗訴,鄭俊英與崔鐘勳在二審中得到了減刑,兩人刑期分別縮短到5年、2年6個月。
@米兔的韓流生活

【xportsnews】[iKON BOBBY參與《青春記錄》OST演唱,將於10月5日公開]24日,iKON BOBBY參與的tvN月火劇《青春紀錄》OST Part.6將於10月5日通過各大音源網站公開。他於23日下午通過SNS公開了一則視頻,表示:「聽說真的有很多人猜到了我的聲音。真的非常感謝。我很高興電視劇帥氣的結尾場面中出現了我的聲音,希望大家多多關注OST和電視劇《青春記錄》。」
李支恩
又準備做炮灰
@鳳凰天使TSKS

23日P NATION的首長PSY通過官方SNS上傳了寫有「COMING UP NEXT」字樣的照片,預告了P NATION旗下藝人將於10月9日下午6點(韓國時間)回歸的消息,引起了眾人的猜測。
點解iu咁夠膽接支那代言 唔驚得罪香港人咩
講真中國市場咁大 邊有咁多韓星會為左香港放棄中國呢個水魚呀
係中國撈得掂大把人比錢你洗添
李支恩同香港人有親咩
點會有錢唔搵
點解驚得罪香港人
你太睇得起自己
其實我覺得啲韓星唔識分台灣 香港 大陸
其實好多老啲嘅都識分 以前香港文化輸出得好勁
啲大公司會上堂講畀佢地聽咩地方應該講咩
但新一代嘅就真係未必喇 應該一律叫你講支那算 加上啲團員又係支那人嚟 分分鐘都畀支那團員洗埋腦
舊年睇下咩公司怕得罪支那唔敢嚟就知
但個人對IU期望會高少少
話晒兩次黎開con都係唱廣東話唔係普通話
夜信仲係特登改做廣東話歌詞
通常啲星都係唱普通話就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞