[KPOP] K-pop 2020討論區(23)

1001 回覆
80 Like 10 Dislike
係咪掉轉咗,有疫情先易搞成Kingdom,有疫情無晒巡演先得閒
我係公司要谷都谷SKZ唔會再谷GOT7,GOT7都就快要入伍,再上多一級都無機會享受,不如當兵前掉佢哋去多幾次巡演賺錢好過
不過GOT7有傳過參加RTK咩
正式拒絕好似有兩間公司,SF9同AB6

事實係Kingdom都搞唔成
即係完咗RTK啲公司都係覺得唔值得,仲係邀請唔到人,不過當時TBZ未CB,所以話啲公司好短視
你宜家上帝視覺就知 Kingdom 搞唔成
當年出完 Queendom 出 RTK 然後你已經預見到 Kingdom 搞唔成咁我俾個叻你
最簡單問有 Kingdom 你覺得 SF9 同 AB6 會無份?
我第二段咪講咗,Kingdom搞唔成嘅原因係仲係邀請唔到人,呢樣已經係完咗RTK之後嘅事,唔係RTK之前

其實AB6都仲好新,參加RTK又唔會有前輩團自我降格同班新人比賽嘅壓力
而且AB6係無三大台一位,完全符合RTK資格
Kingdom要升一個level起碼都要有三大台一位啦,雖然SF9都係今年一月先攞
如果我係Mnet,我真係唔會再邀請AB6,新人都咁唔比面
其實我無見過AB6確認出演Kingdom嘅名單,我記得公佈取消之前幾日都係一堆假名單無一團confirm過
@哎一股清流

【theqoo】2020年男子偶像組合/SOLO歌手melon日榜排名及收聽人數
*以各歌手最近發售的歌曲為準
(同時發行專輯雙主打曲時,選擇在兩者中排名更高的歌曲;若是有時間差的先公開曲目,則選擇非事先公開的正規專輯發行時的主打曲)
*放送音源除外,只收錄有MV或實際進行音樂放活動的歌曲
*SOLO部分,擔心有人說"誰加入誰退出",直接把第1代、第2代、第3代、前現任偶像組合出身的人全部加入

你話GOT7我都明丫
SF9成績又唔係好過上RTK果堆好多
明明有得上都唔去
俾人感覺就係睇唔起RTK覺得自己唔駛上,要上就直接上Kingdom
咁既心態依家得個吉,唔知依家係唔係天算
紅既係突然跑出既TBZ
上支那節目機會大D
都算一線尾,確實冇咩必要上
放got7不如放stray kids.
cravity抄嘢炒話題實有人討論㗎
BTS二世你自己作架?
@哎一股清流
【速報】防彈少年團11月20日回歸,9.28開始預售!
@漂亮虎咚咚

【初動】 EVERGLOW mini 2輯 <-77.82X-78.29> 261**張

​歷史初動紀錄
190318 單曲 1輯 <ARRIVAL OF EVERGLOW> 34**張
190819 單曲 2輯 <HUSH> 63**張
​200203 mini 1輯 <reminiscence> 132**張 ​​​​

十一月頭會有幾多隊爭住回歸呢
人地嘎嘎係支那做導師 點會肯返黎做返參賽者出醜
我覺得全部冇整,樣衰嘅都係樣衰,靚嘅都一樣靚。
一係12月中囉

未整容前牙Kai甘樣
執人口水尾,呢度啲人講佢又講啫
我真係無喺Twitter同ig見過有人咁講過
反而比較返Block B同Ateez就有
見到啲台灣香港Atiny以前都係追Block B同VIXX多
真心希望佢地唔好再成日cover bts
係要講嗰陣咩都有得講架啦
紅嘅歌咪cover囉
Growl,Sherlock,Very Good,Yesterday都有
你去驗眼啦 同你講多都曬9氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞