執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike
一開始未判斷到
本身擔心唔係連連登仔真赤化都咁快啊嘛
我同個女仔識左唔算耐 但佢係我呢段難捱嘅時間入面陪左我有時又會傾下電話 佢係一個好傻嘅女仔 佢咁岩分左手冇幾耐 佢上一段嘅感情傷得佢好深 我知道一時三刻係冇可能要佢咁快就放曬所有野 我亦都有承諾過俾時間佢 但可能佢係一個比較多亂諗野嘅女仔 佢會係咁叫我走 唔好理佢 佢每次一咁樣講出黎 我就會忟就會chur 我都好憎自己係咁 唔識點樣去俾空間人地 次次都會好後悔咁樣去chur佢 但我真係唔想就咁完 可唔可以同我齊上齊落 我都會對你不離不棄

打錯字係人都會有
你睇下自己
姐係你覺得紅包文化必定收到相應既服務質素就ok?
例如比紅包一定鬆手啲易啲合格
or 再exact到有紅包一定合格 無紅包一定搵野fail你
你覺得ok?

or 呢個case咁 如果執機條友同機主講要3舊 機主話唔比
咁執機條友扔落海 係咪又無問題?
一個白痴一個無料
打人者隻腳跳乜呢
唔係自己嘅緊係俾番啦

巴打係支那受教育?
但你舉既例子全部都係明買明賣 同紅包仲好大距離wo
同埋你比錢解決都可以引申唔同既後續問題只係你唔係即時見到
例如可能下次有人讓座比你都要收你錢 / 一次比一次貴 / 或者多左人「偷」野 轉頭同你講話執到之後問你拎錢 etc
大家好黎好去
你比完條氣順d姐
出黎做野講就講同事
大家唔同department 本身都冇幾句
自己野都未做完鬼得閒理你咩,做唔到又唔係佢比人屌,係我比人屌,呢個咪係我上邊講既莊閒lo
老馮會死得好慘
死都唔知點死
我buy你呀 你唔比紅包 我做咩要pass你
啲人唔識分莊閒 仲話乜唔pass咪唔pass
我怕你下次考官blacklist埋你添呀 咁叻咪去第二個國家考囉

作為柒頭 我跌左就唔會諗住攞得返囉 攞得返的確係我好彩
起碼言語要注意基本嘢
哇 又退啊
明明一開始話無得揀一定要比錢 「buy favor」
宜家又話言語上有禮貌就ok
「個世界唔係咁run架」
你up 乜鳩
冇追過你地對話
冇啦啦對我講紅包傻左?
分莊閒係你既theory黎
考車唔可以分莊閒?
執電話關考車咩事?
R哂頭,咁都可以撈埋一齊講

Examine 考生係考官責任

路人執到電話有責任送返去物主手上?
我係真係冇咁得閒由頭追過對話
冇啦啦同我講咩紅包考車係咩料
有考車師傳講唔比錢就肥人?
我相信大部分香港人都識做既

人地見你咁有禮貌都未必肯收你錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞