執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike
真啊 照你咁講你有能力殺人唔比人發現咪合法

所以殺人根本無問題 問題在於你殺人比人發現姐

呢套理論可以放返落黑警到 佢地咪同你講佢地合法囉 你又無證據又無能力 咪自己蝕底囉 仲屌乜鳩?
講依啲曬氣啦
以前淋善一方咪蝕底囉
以後個世界雙方都揸拳頭

既然大家都唔鼓勵善心 都中意鬥爛
就睇邊個笨實比人搵到 大家都中意咁樣就得

下次聽到會比一千茶錢 啲人咁睇重利益會唔出?
但現實係呃你約出黎 到時唔還就打鳩你
唔好講到你個個先係現實 你真係接受現實就最好
ON9仔
boy你老母
好想睇d幻想撚道德撚點屌你

以為唔啱就唔會發生

仲話寧願手機冇左

我就寧願科咪話300

600都即磅
岩呀報狗啦柒頭
你要講法律,你點證明我
不誠實地挪佔屬於另一人的財產,意圖永久地剝奪該另一人的財產
我有同你講明擺係邊自己拎
點解係不誠實地挪佔屬於另一人的財產,意圖永久地剝奪該另一人的財產
我包埋生仔?

任何人行使擁有人的權利,即相當於作出挪佔行為,此包括他並非藉偷竊而(不論是否不知情地)獲得財產,但其後卻就該財產行使權利,以擁有人身分保有或處理該財產。
我有搵返個機主將個處理權交還左,點證明我對該財產行使權利?
我交還左機主自己拎唔返又入我數

你中意既咪去報狗,屌你老母得個兇字
年終都有唔小你呢don9仔以為入到
點知自己蝕鳩埋和解費
下 拎比你 叫你地鐵站交收咁撚方便 仲要收你$300
上面d柒頭話拎去賣d人唔收? 乜撚機都收架啦收機佬
都仲要打鳩人 點睇都係條矮仔仆街啦
唔洗指意有人執完會拎番出黎
真啊 我放低100蚊紙你拎起唔叫偷

啲賊都話自己只係拎起左你放低係台面部電話

犯乜鳩法姐
大多數未接觸過埋過牙去政府嘢嘅兒童都活係烏托邦中,自以為是

告撚得入,自己冇左個銀包最傻仔
所以話 紅包好野黎

你考試無紅包咪唔合格囉

個世界係咁 有乜問題?
你自己on9跌電話
拎考試紅包比?
弱撚智到
你講到明話掉撚左佢,你還乜春,定你叫失主去垃圾桶交收?九唔撚搭八
高佬衰出手先
但矮仔真係賤
你點知既
拎起一百蚊真係唔叫偷
因你唔知佢拎起原意係想點
要證明佢偷你要證實到佢想私有100蚊
但你點證明佢想私有100蚊
屌你老母弱智仔
我撚有講過dum呀
定文盲唔識睇名呀,唔係認到我個名好威威咩
自己戇尻唔識揸車,同自己戇尻跌電話有咩分別
真 唔交保護費咪自己蝕底
事實唔係咁
道德撚係會繼續無條件執返比人

而剩底就係講利益 就開始爛鬥爛
約你出黎話比茶錢你 最後拎返部機再打鳩你
唔打你都拉住你話報警 睇你敢唔敢當面勒索

最後好人繼續做好人 壞人就自己鬥餐飽
到時你希望個世界多啲好人 或者自己唔會唔見野啦
撐廢老果班垃圾,講到尾都係貪小便宜,真心幫人會計較有冇錢收?支那人劣根性發作就真。
跌左野冇人叫你執,你會執上手只有2種情況。
1. 怕失主麻煩,真心幫佢,有回報當bonus, 冇咪算囉。
2. 正呀,執到寶又可以r 著數。

講到自己大義凜然咁,又計住果一百幾十,嘔撚心。
請食飯算數咯
講真 唔係好知咩事佢推鳩人
但佢呢D都係想拿拿聲拎完錢就走啦
條柒頭矮仔仲要拖friend出去, 9成9 $300都唔撚想比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞