執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike
你個on9仲笑笑笑

留埋啲傻閪留言比人屌到面懵懵有咩感覺?
真係意志夠強 , 如果係我, 直接丟落河算了
做法正確 有時見到都唔會執
有朋友幫人拎返幾千蚊 條女西臉
幫人係好事 但太多人好老奉人地幫佢
你都幾撚搞笑,子貢贖人單野係國家比獎金, 你老尾你而家問被贖個奴隸拎錢, 你有冇尻腦呀, 如果係政府出錢我都算撚數, 你班戇尻連登仔咪撚去英國整污糟人地地方呀, 擁抱中共啦, 你地嘅level係得咁多
收皮啦阻膠
以禮待人既點會比人打呀

有朋友試過傾唔掂數
個dc9交左去屯門警署
機主聲稱 部電話擺左係貨車到之後唔見左

如果係真 打死都冇問題啦
點解2020年 依d街頭片都可以冇高清
食撚屎啦你
就係你e d 人 香港變到大陸咁
執到比番人 要有回報?
比少少車馬係個人選擇
但唔比都係合理呀
咁撚耐都無差佬嘅,香港警察去左邊
個個都當執咁討論
石硤尾地鐵去深水埗唔係同一條線
咁代表佢係‘執’完之後有諗過點還機之外點‘處理’啦

再者 主觀咁講
你見到果個叔咁既格就知主動‘執’既機會幾細
睇下#224
咁而家唔係勒索你吖嘛
係講好咗你比幾多車馬費人然後反口嘛
一係你就講明唔會比錢,咁我掉咗佢乾手淨腳
唔好利用人去到反口然你話人勒索你
最標準處理一定係掉左佢 歸還就除非有回報 唔係一律唔會幫
經過幾次戇鳩嘅經歷之後
扮睇唔到等其他人執算啦
電話嗰啲俾人攞去先達/深水埗放
下次知道係連登仔嘅即刻掉撚左佢入垃圾筒,去堆田區搵啦
有冇片
我咪叫佢入屯門搵你囉
佢唔入你咪掉撚左佢囉
何必諗d咁難既situation出黎合理化茶錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞