執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike
你覺得太貴 咪同人講唔要 報警算

做咩要應誠人300車馬費 自己既誠信都唔止3舊啦

唔見左野有人執番比你 偷笑啦幾舊水
你個執錢case咪就係犯法囉
行為係on9唔等於唔係犯法
所以咪叫你睇下例先好出黎柒囉
你答緊乜撚野垃圾
ㄧ個拉低佢ㄧ個揪射果下好正
美中不足係揪唔正 揪到佢暈就可以出超必
你唔係以為無人會犯法呀?
睇下會唔會比人捉到架咋
幾多歲呀大佬
咁我咪放低等你條柒頭自己搵/等有緣人幫你lo
而加係咪犯法呀屌你老母
你識做人都識自動波比返小小薄酬啦,點解要人地開口,咪就你呢d賤畜揸撚住路不拾遺天經地義lo ,覺得幫你係應份
咩叫莊閒都未明難怪之前個巴打曬時間都放手機上山頂叫條賤畜港女自己拎
咪就你時間地點.
你覺得煩咪唔好執起佢.
講多句唔耐煩,拎過去蓮塘口岸話執到電話
自己入去拎啦柒頭
咩叫莊咩叫閒都唔撚明
Diu 都未攞刀 情操唔夠高尚
除非係睇住你跌嘅姐
屌你老母閪,死全家啦
路不拾遺唔係Must?
即係袋左佢都得?
呢到咁多細路仔
以為人地幫你係必然
所以以後個銀包、手機跌左就永遠搵唔翻,多得小朋友
兒登仔無視現實做道德撚
單純嘅世界好幸福
兒登細路係咁,嚴於待人,寬於待己。
你有冇見有人主動同第一次識嘅人講,我平時間唔中都玩下連登
十中無兩
收得三舊水😅😅
呢個comment 笑死我
多謝分享詼諧笑話
好撚老尷呢套戲
真實
每日
各行各業
都大量人
在工作中觸犯法律
佢係咪見住張八達通喺你手上跌定佢執嗰時已經係喺地下先?

佢係咪有望到你張八達通個樣同有望埋你個樣再拎走?

你張八達通個樣係小學生嗰陣嘅相定同你而家好似先

我唔係你亦唔係個西裝友我好難亂咁judge 話佢到底係想偷定點

但一張八達通跌咗喺地下我有時行街好難會留意甚至踩過咗都唔奇

再加上街邊咁多人就算你喺張八仔隔離都唔代表我一定留意到你 況且又有可能你已經企咗喺張八達通隔離咁耐都唔理佢咁佢咪當你只係咁啱企咗喺件冇人理嘅物件隔離

但除非佢已經睇到你個樣又睇埋個八達通上你個樣

如果唔係真係唔可以排除佢純粹好心執到跟住不以為然就直接拎去畀保安

我唔係幫嗰個西裝友 但係如果我真係喺地下執到失物我都唔會第一時間去做好多程序喺街上去揾失主 可能最多都係交畀保安或者影上fb 方便尋人 咁喺我執到到運送去保安或者影咗上網之前嘅過程中如果失主發現我keep住咗佢嘅財物之後第一下就認為我想偷佢嘢咁我都會覺得好心做壞事 咁我情願下次由佢擺喺街到石沉大海算
咁你唔撚執咪得囉
有冇聽過路不拾遺
師兄細個撞親個頭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞