執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike
當睇唔到都係一種平庸之惡
咁你算好彩無穿無爛拎得番
我有fd試過同隻dc9傾唔掂數
比佢交左部電話去屯門狗屋
拎番個時隻mon個角仲要崩左
擺明隻dc9玩野隻狗又唔很跟耍走我個fd
拎去apple整拆開入面仲要氧化左
都唔知係咪掉個落廁所
現實社會係你利誘人岀黎後果柒既可能係自己

呢個例子帶岀左
咁真係好難揀呀 最好唔好有人跌野喇 唔好煩鳩我
姐係係扔落海唔撚係悔氣説話
Yes 本身約出黎比人知你執左已經蠢
出到黎打輸打贏都已經返唔到轉頭
既然咁蠢 做好人唔好搞咁多野算啦
知唔知咩叫理論後果同悔氣説話

既然利誘了事係大眾公識 呢個唔撚係紅包文化係乜?

既然你buy紅包文化 咁我又點叫悔氣説話啊柒頭
條友話講悔氣說話係駁唔到 而佢講悔氣說話
發緊夢?
咁你教我做左好人唔收錢還機俾人,跟著條友閪口閪面當我係賊咁我點啊?當唔好彩就算?
就係因為有呢啲閪人,我傾都費撚事(點知你係咪釣魚)。佢打黎,我同佢講垃圾桶見啦,好聲氣就話俾你知喺邊條街
其實放落垃圾桶就最好,又唔會俾人釣魚,又俾到教訓個大頭蝦。我心情好咪同你講喺邊條街囉
最撚好笑就係大愛無私都link到共產

普通正義論 social good 當共產真係乜野心態

仆街 我交緊税 啲税岀緊welfare 仲唔係支持緊共產?點算?

正正就係唔撚信差佬同法律 先講矮仔收錢有問題

屌你係信既即刻叫機主報警啦on9 洗撚係到嘈邊個岩邊個唔岩咩

連登仔滑坡連方向都未搞清楚

拎法例條文做公德基礎討論都推到去信黑警同法律

真係唔知邊個on9
鬼叫你執到機
小學已經教路不拾遺三權分立
總之你唔免費比返人就你唔啱
上帝冇教你比人打左邊面要比人打埋右邊面咩?
唔係你就係自私
一係你拎去差館
警察係公道正義的
極端自私既社會係唔撚work既
但極端無私既大愛左膠依家已經知唔work

如果你真心問
我覺得個世界係可以無私少少 可能會好啲
閪人邊度都有 唯有做好自己 個世界先仲有一絲希望

我又唔係天真撚 講真社會爛鬥爛我都無所謂的
爛鬥爛就講邊個醒 如果你想個社會咁攰 就繼續笑鳩人天真囉
我個fd住筲箕灣
dc9拎去赤柱佢可以唔洗過海
不過放邊都無用拎番部機時都已經變左殘廢
有能力就好似Hitler 咁 説服到大家殺猶太人係正當行為

咩下欄野assumption正正就係無能力既表現

黑奴都唔係下欄野 點解殺窮人係?

睇野睇全面啲

不如諗下點解「有能力」既人仲要整個安撫制度岀黎保障自己

又諗下點樣先足夠安撫到窮人

再討論法唔法治啦

你講得岩啊 睇野真係睇全面啲
放落垃圾桶都係你錯
因為咁做係平庸之惡
有機會害左垃圾佬
最正確係扔落海
我覺得請人食返餐飯無問題
自己要求人地比300就好核凸 好cheap
其實好撚簡單既問題都比你講到兩難咁
真係搞撚笑

覺得幫人個cost大咪唔撚幫囉

唔通我幫你執電話會無左幾百萬生意又會諗咁撚多野?

條友係你前面跌 你又諗會唔會比人當你係賊啊?

咁多借口support自己貪小便宜做乜鳩
對唔住,我唔想做好人俾人利用,但亦唔想太仆街。扔落海仆街左啲,扔垃圾桶起碼有機會搵得返。
其實佢2個人做咩鬥舞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞