執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike
除左比返人之外重可以點?
唔係優劣,而係冇得揀
薯仔
連登仔真係弱智
未至於死全家但俾錢確實雙贏
論心無完人
費時俾人打
又犯法
踢開垃圾算
根本就係,所以好奇佢幾歲
天真到
做嘢實冇好幫襯
一係唔成事
一係仲衰,得罪埋其他範
冇,不過撚小學雞好開心。
什麼爆雞,胡北
根本就係
仲論道
小事睇到天咁大
大把人教左震機
袋係袋feel唔到好出奇?
真係咁撚多人老撚馮
香港唔係完
cctoy
死全家了
本港並非毫無物質誘因鼓勵拾金不昧,若上交警方的失物在3個月後仍未被認領,則失物可歸拾得者擁有。口頭承諾給予報酬後走數亦不可,高等法院去年審理一宗歸還遺失身份證的案件,拾得者或失主承諾給予400元酬金後,只獲付350元,一氣之下未曾歸還,初審時被裁定盜竊;高院其後撤銷其盜竊罪名,認為拾得者無犯罪意圖,亦無法律責任將身份證歸還失主,因可以選擇上交警方。
本港並非毫無物質誘因鼓勵拾金不昧,若上交警方的失物在3個月後仍未被認領,則失物可歸拾得者擁有。口頭承諾給予報酬後走數亦不可,高等法院去年審理一宗歸還遺失身份證的案件,拾得者或失主承諾給予400元酬金後,只獲付350元,一氣之下未曾歸還,初審時被裁定盜竊;高院其後撤銷其盜竊罪名,認為拾得者無犯罪意圖,亦無法律責任將身份證歸還失主,因可以選擇上交警方。
呢到好多學生哥都未出社會做野
一講錢就起晒鋼
唔見野咁多手尾真無無謂計個少少茶錢

喂如唔係惡意偷既
換係我比錢個下真係抱住感恩既心
賺到傻
抵到爛
咁我諗你要了解係咩係貼士先
同埋個必要性先
你宜家既講法係條友唔比3舊水了事 係佢有問題
其實姐係講緊根本條友要求3舊水先比返部機個機主呢個做法係理所當然
呢個有咩理論後果呢
就係你收到任何favor既時候 無論你係考試定點 對方都可以正當地要求你repay佢 呢個先係紅包文化 你唔比係你唔岩

貼士調返轉 係我地既文化入面 你唔比係完全無問題 亦唔會比人屌
而你唔比貼士 個服務員都唔應該對你閪啲/加你料
「可能會有貼士」呢樣野可以係比到incentive條友對你好啲
而唔係佢可以主動問你拎
就算係外國貼士文化 都係social norm出於幫個啲低收入既waiter先有既野
唔會係個waiter問你拎多

你既講法就係 「你唔比紅包 就唔好expect有人會幫你favor你囉」
甚至有啲on9講到話你唔比錢 我扔落海啦 仲唔撚係紅包文化?
你唔比紅包 我唔單止唔favor你 我直頭fail你
tips有公價你知唔知
通常10%
你咪論心lor
你去多幾次自己知咩事
未有優劣 又點有劣幣同良幣之分啊
呢個Case已經答左你係有得揀啦
真係無得揀會唔會出到楊佳
結論都係你自己廢 所以就形容到個世界係無得揀黎打飛機
淨係識得鳩up 又比唔到proof點樣無得揀 咁多借口 薯仔
邊個同你講waiter低收入
大把bell boy司機都要俾
絕對唔係低收入
人地去外國旅行多過你
應該 係咪大陸黎架你?
10%? 點解唔係waiter話幾多就幾多?
知唔知10%點黎? 出於咩原因?
答埋你啦柒頭 因為人地一般係part time 無乜底薪 tips已經係主要收入
同你執電話「幫人」係咪一樣性質呀
真係唔好衝出黎柒啦 薯仔
你住多幾年咪知咩事
拎自己去旅行黎當當地標準同事實真係笑撚死人咩
咁你講乜春10%? 大把bell boy去到賭埸dealer幾百咁收啦 發大達
你又係一個弱智,
最後一次回覆你。

因為現實根本唔系選擇題
你冇得揀
只有期望有人執到然後俾翻你。

當有人咁做,你會感謝。

大把人唔怕所謂犯罪,攞錢走人。

宜家有機會俾翻你,免去所有補辦證件嘅煩惱同成本。

俾翻300車馬,天經地義。

鬼唔知路不拾遺。咪個個唔俾、打人lor
係啊,你勁。
以後除左好人
其他嫌麻煩嘅
揀 先達 同 垃圾桶

費時俾人打

開心未。

不再回覆
未必
呀叔玩鬥爛唔很和解寧願攬炒一齊告毆鬥
矮仔就累撚左個fd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞