執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike
如果我執到部電話
問佢你藍定黃,答黃就比番佢,答藍就CUT線扔落咸水海
大家都鬥跌裝
咁的士佬要你畀幾舊水茶錢先肯畀返部電話你又係咪勒索
咁人地執唔執部機比返你都係個人選擇
人地要返茶錢
你唔比咪擺返去原位自己估下係邊
點解無人理133個重點
屌你執到野想還點會咁鬼用133打俾機主啊
除咗身有屎我都諗唔明點解要打133
仲有咁多途徑還點解要約人交收
我就覺得佢係貪錢多過想還
笑咗
個光頭un身un勢咁好撚柒
呢條片其實咩事,無啦啦做咩打交
光頭佬擺明用緊技能挑釁啦
上次嗰單邊同,佢冇要求茶錢,對方仲要當佢賊
其實執到人嘢,標準而又合乎道德觀念嘅做法應該係咁:
1. 物主應該配合拾遺者嘅時間同地點,去攞返失物
2. 如果夾唔到時間地點,咁拾遺者可以開個價,作為合理車馬費同埋損失時間嘅費用
3. 如果雙方傾唔啱價,拾遺者應該就交個失物去就近嘅警署/商場/屋苑管理處,由得個物主自己去煩
答半黃半藍會點
法律無規定柒少陣先上面已經有人po咗犯邊條啦,拾為不報已經犯法
同埋明顯唔係300比唔起係點解要比
On9 比狗3個月無人認可以合法認領添
咁你拖到第3個月先搵物主
同佢講原本合法拎到架 叫比夠幾千你
佢唔比你 你拎左佢呀
幫人求回報
好開心我同你地有呢個分別
俾我係綠dc9就入開機場時順手拎去東涌,紅的就拎去赤柱
巴打咁先係正路,俾我傾唔掂數交去商場,我只會講個商場大概喺咩區,你自己逐間逐間搵啦
隻揪 矮仔實比人打到black jack
比返半部電話你
就係你依d乜都老撚馮咁
我依家執到實掉撚左佢
隻揪 第一件事
一定要 除眼鏡
啲柒頭真係好中意連登仔前連登仔後 你自己上緊咩網 留緊邊度言?問你自己啦豬閪
人地打劫你?以後個個放返原地,咪執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞