執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike

========================
大家要小心港共監控
尤其是如果您係高危手足或佢哋嘅家屬/朋友
[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全 (簡易版)
https://lihkg.com/thread/2194107
希望大家可以關注12位被送中手足
#save12hkyouths
吹雞!
唔得~垃圾係地上面影響市容架嘛
打完就走啦好心
3個實俾你告晒公眾地方打鬥
講句口號唱首歌先決定還唔還
叻仔 執到要回報仲大大聲
你執到人野唔還咪係偷野囉
兩者係一樣架wo
當請人食餐飯,人地都付出時間/車錢
潛乜鬼野規則,大把人交完就算,會主動問得人拎報酬(車錢例外)既,本身都仆仆地街
視野減十
300蚊都乞
你呢d人正宗莊閒都唔撚識分
自己唔見電話我冇義務執起佢
路不拾遺係美德
答謝人做份外事又係咪美德呀
你班人調撚轉曬黎講
大家規規距距唔見電話個個應該要開口比返小小多謝人,執電話個個先可以話要唔要你比錢
識分莊閒未呀?講到自己唔見電話人地幫你係應該既
太多你呢d人而加老馮幫你咁,出過黎做野未呀,我叫隔離department幫我問價都請人飲返支檸檬茶啦
你唔識做既,咪擺返去原位,你等個有緣人幫你啦
dc9打風要加錢都已經係勒索
不過香港人係犯賤肯俾都無計
好少囉,我frd收機果到個個星期都有dc9拎機去賣,一舊都照殺果d...
唔係偷電話再叫條友比300贖返咩?
勒索黎架喎
唔撚想比番人就咪撚執
諗住有回報既咪唔好執
你可以唔比番人架
不過查到咪有法律責任囉

講莊閒?
你執左唔比番人又自己袋咪犯法咪閒囉
開口多謝人就必要,比錢就一定唔係要比

唔見電話係當事人柒
但執電話果個永遠都唔會係莊
你掉左佢咪掉左佢

你keep既已經係犯法

一黎就問人拎錢果d本身都係仆街黎
佢仲on,9 la 2打1都打
講真睇身形1.1點都輸 有下大隻佬單手禁住佢 佢都郁唔到
呢個應該似
偷電話+300$先引人想打9佢
點解偷完唔拎去賣要乞300蚊
又係WO
可能部野an機/舊機
放左都得好少(1/200)
可能舊到人地都唔想收
諗起 D 台狗 係百貨公司canteen 會放低手機黎霸位
無人識執D手機 搵茶錢
台狗真係好蠢
香港人就唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞