執到電話要求300蚊茶錢比人打到仆街

847 回覆
427 Like 44 Dislike
就係貪小便宜咋嘛
其實唔執,個事主可能自己執得番。
條友手多執走佢,執完又要校震機袋喺袋,到底係乜野企圖??
on9仔 宜家咪揀唔比囉
仲講到先達 同 垃圾桶係「幫人」
仲講咩天經地義 自己貪小便宜咪認囉 扮咩「幫人」
自己唔中意做好人 中意做仆街 咪做仆街囉
洗乜講到無得揀
你都有得揀啊 你好人唔做 視而不見唔做 揀左做仆街
都要講到自己好大道理真係笑撚死
你係咪個啲見到前面條友跌銀包 我唔偷都有下個人會偷個啲人
問天問地攞唔到 天經地義
🆘
說過不再回覆,但見到仍然想笑
都係block左算

你知道10%就冇話唔俾冇問題啦

前言不對後語,荒謬離地而不自知

唔block係我嘅錯
佢可以唔執起部電話
可能
自己靠得住唔會漏撚左啦
block前見到你攻擊我我又唔順

我做好多次啦俾翻手機人,冇要過錢。

我做好多多過你啦,妄自推斷。

隔離營你敢唔敢去做?
我就工馀時間去過好多次喇。
直接為香港人服務。
又聽下你做過咩好事?

定得把口?

不過算啦,宜家即刻block,我留言我眼不見為淨
你真係on9唔係扮
紅包係你未比service我已經要比定你 去決定你比唔比favor我
tips係service之後先比 已經唔係「規定一定要比」
你唔比都影響唔到個service
香港咁service charge先係「一定要比」呀柒頭
識唔撚識分?
啲類比差撚到
快撚啲block鳩我唔該
見到你係咁鳩up無譜頭都痛
你仲理個頭腦混沌嘅論道撚?

ching收工飲被啤酒好過
我估條友 應該上左去ssp上面問d收機佬收唔收機既
可能部機lock住左 d收機佬唔收
咪打返比事主囉
你覺得條撚屌會咁好心 諗住比返部電話人咩
Wow
你做咁多好人 又工馀時間服務香港人
咁咪好撚威? 仲要話做好多多過我
你條柒頭真係唔好柒啦 又要講到自己好無私 又要fame
咁到底係咪無得揀呀
真係笑撚死人
你有得揀做仆街架 因為大把人願意比你付出更多
個世界無左你一樣可以照run
所以無論係機主定執機個個都揀
問題係利益唔一定係錢
你都可以幫完人之後自我感覺良好
或者想好似另一條傻鳩咁想覺得自己好偉大
都一樣係利益既一種黎
你個利益淨係得錢就太狹窄囉
我想個社會氣氛好 想下次我有困難既時候有人幫我
所以我有能力既時候選擇幫人 都係出於利益考量
呢啲都可以都係自私既動機黎架咋
宜家又唔係叫你無私奉獻 關咩大愛撚事
唔通我唔舒服買個口罩黎帶又大愛撚咩
香港文化係加一老闆袋撚埋
簡單講 利益可以包好多野
亦都可以從利益角度論道德 無衝突
最簡單你幫完人你自己獲得開心既經驗 已經係一種利益黎
呢個case就唔係「幫」而係想sell一種service囉 但又無事前講好囉
我反而唔明點解你覺得呢種做法同支那既紅包文化有咩分別
紅包文化都係圍繞住利益 點解咁抗拒?
不如你講下呢個case同紅包文化有咩分別 令你接受到條友問你拎3舊先比返部機你 而又唔接受紅包文化
收嗲啦屌你老母閪
老闆袋撚埋之餘又唔加人工 本末倒置 on9至極
打乜撚野殘體字呀屌你老母
唔好同個支那狗曬氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞