21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
想問下我未考ielts,報early round 會唔會比offer?
*俾
如果有人aim中大政政 有嘢想問 可以隨便問
利申 已上岸
Lm
收唔收yr 1 GPA係咪要爆4
睇唔睇DSE 洗唔洗Full Cert
聽講中大淨係理科先收year 1

利申aim 中大政政/中大新傳
加油大家
上年有人gpa above 4.2 dse20up full cert先有interview
但最尾有冇收到offer就唔知 冇問佢
我當年yr gpa3.85都收唔到interview
但如果真係有心嘅話 一定要chur盡頭兩個sem
上年我嗰科 以我所知淨係in左最高gpa嗰兩個 (early round)
有朋友sem1+2 gpa差我少少 已經冇early round interview
even佢最後cgpa高過我 但最尾都冇interview/offer
加油啦
Engine 3.4x有咩可以報🤔
利申冇考lelts 不過應該年尾會考
邊間?
信念頂住
今年3.47都有
hkcc
好 唔該 主要係擔心今年既gpa唔知會唔會通漲
hi智智
串到
lm
即係唔洗諗中大 跛左數學
想問兩個polyu non ju嘅問題

1). 我dse中英文分別係3同5,係咪唔使再考ielts同igcse?我見poly網上面寫就話當dse成績係ielts嘅equivalent,所以應該滿足到要求。會唔會考咗有加大優勢?

2).我dse係三年之前考,dse成績會唔會好似ielts咁有時限,過咗太耐就要用其他資格取代?

祝大家都有靚offer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞