21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
想知reference letter係個lecturer寫完會send返比自己 跟住再自己upload上去,定係封信唔會經自己手,個lecturer寄出去?
唔係好睇得明個流程
真心想知雖然推薦信冇乜用
但可唔可以一次過upload幾封?
我個相熟Lecturer話一間u一封
但其實每間都upload幾封唔會着數啲咩?
冇記錯係要留 referee 嘅email address,大學會send 封email俾referee,然後referee自己upload / reply,3大係咁玩,其他u唔記得
但係我見cu有個位係要applicant自己upload reference letter,跟住又有個位係recommendation form要比咗錢之後再比referee直接填
所以唔係好明係點
21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油
https://lih.kg/qJujPDX
#485 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
請問intern嘅reference letter 有冇用
想問申請CUHK 同HKU , 咁係咪要搵兩份reference letters?
重溫
做個樣嘅
應該係佢明知冇用
唔想浪費你心機時間啫
呢個應該有少少
攞左先
頭先交hku個payment 填完驗證碼之後彈左去登入畫面。
log in入面睇到佢顯示我未比錢,但手機收到message話比左450。
有冇人都係咁,我係咪應該比多次
send email最好 不過嚟緊都係紅日
Thank you, 兒家去send
polyu 開ac 個hkid format 係點, 我打哂完整no.連埋括號佢話HKID format is incorrect.
入asso之前讀過另一間u
如果依家申請三大會唔會睇讀之前間u嗰陣既gpa?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞