21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
想問下我依家岩岩開始sem3
而我yr1 cgpa得2.9x (炒左科sem3會retake返)
我預自己sem3完左之後cgpa會上返3.3x
咁我應該依家報non ju定sem3 gpa出埋先報?
因為我驚依家報因為gpa太低而冇任何interview/conditional offer
有冇人可以解答到我thanks
報咗先,之後先再update返sem 3個成績
5.5入到三大都難追到pk
利申nonju入左非三大 覺得啲人英文已經好勁 80%人講英文都有口音 競爭好大
應該有 但你預左最後都要補返ielts 6.5黎meet conditional offer
試吓報咗自資嘅先
八大可能試吓教大,睇你係讀緊咩科
space Year 1 science gpa 3.1
想問 BU green energy science senior entry有冇機會?
見個2019 gpa median係3.0
同埋好似關physic事,我本身個area係bio
會唔會被reject?定係報biotech好啲?
報biotech 先囉
Bu physics 係少數會睇second choice嘅科
不過應該唔會reject嘅
可以你照報但出year 2 entry俾你㗎嘛
Thx Bro
我想問下讀緊THEi year2轉唔轉到? 我問過個tutor話我係四年制⋯⋯唔會轉到
你過3 揀返poly chem嘅科應該入得返掛
4 or above
你有朋友都係咁

我成日都聽人咁講
data base 一個都搵唔到我個科嘅人
想問year one cgpa:3.3 sociology
有咩選擇
其實從來都冇話轉唔到
Tran u係難不過都有人做到
只係睇你有冇料令佢肯收你

正常佢哋會想收asso/hd多啲嘅
你有咩優勢覺得要收你>收asso/hd
你覺得有嘅咪試吓報
咁大個人呢啲自己諗啦
想問吓係咪每間U supporting documents都可以後補
Thanks ching
Polyu hd 過3就入得番本科架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞