21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
但我哋B+都喺3.3 冇3.5
好似係睇你間u懶唔懶
懶嘅真係唔太會理
Hkcc嘅B+都係3.3
A-係3.5
想問poly同city 報non ju個account要每年都開新一個?

舊制 A 4.0 B+ 3.5
新制 A- 3.7 B+ 3.3
上年報過
頭先去申請新poly ac
但申請個陣要俾HK ID
佢話我已經registered 唔俾申請過
但用舊ac 重新application 但又申請唔到
有無ching有經驗再申請???
想問各位師兄少少野

小弟aba cg3.9x/4.3
想報三大 (雖然而家仲未開)
但係英文得2 前排考咗ielts得
想問下first round apply左 交左5.5個成績先
定係first round period入面考左個6先交比較穩陣

唔該咁多位師兄
由上年到而家
都要去醫院覆診情緒病住埋精神病房啦
咪又3.15,所以唔係籍口
三大商科好似要考到6.5先得
至少過2先啦
自資或者可以
唔該晒師兄先

如果我ielts上到6 係咪都唔會有得interview
弱智一問 polyu可以報幾多科
year 1 cgpa 3.70 (hkcc engineering)

有冇機會入到HKU / Poly EE?

engine其實係咪好睇sem 3 , 如果我單靠呢個分大唔大機會未出sem 3 gpa 出前收到offer ?
宜加報non-jupas佢係咪只係睇sem3 cgpa先決定有無得比你interview
如果yr2trans 應該報advanced standing1定2??
大家覺唔覺得asso year 1 報non-ju係冇year 2報咁大競爭。因為year 1通常少人報

是日笑話?
year 1 仲少位喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞