21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
今年hkcc fm(商科)
Dse 333443
有冇機會一年走
有冇人有留意過bu嘅專業及創意寫作?
好似冇乜人討論
呢個好似唔知上年先係文學院拆出黎做一科
GPA夠高就得
Gpa 3.0-3.1 science 科有冇希望
想請問下 bu中文大約收幾分
想問下asso year2 入CU year1商科,CGPA大概要幾多?
唔洗諗喇,cu ibba senior entry 爆4都唔係個個收到offer,仲要cu基本上係極少收junior entry ,所以死咗條心佢

利申3.9up報cu ibba 冇offer
但係我見有人 HKCC year2 cgpa 3.3 報hku year1 入左,如果 商科報year1 real estate 又有冇機
3.3 都入到hku咁冇人追gpa啦咁你都信 year1嘅位係少過year2嘅位,理論上你入year1係難入過year2,由其係3大當然non ju咁唔透明有時佢派year 1 offer俾你都吹唔漲,但我係你就正正路路focus係senior entry
如果senior entry 嘅話city poly有咩水泡科我商科轉其他非商科機會係咪好微
咩cc 讀緊咩而家cgpa幾多,咩都唔講點幫你
HKCC NS sem1爛grade 而家CGPA得2.7唔知點做好
2.7仲city poly
搏下edu啦
恆大都收
agger
菜芯都係咁樣become another person
Ching 唔明
得2.7仲想諗入三大
文科cgpa 3.18收offer既機會大唔大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞