21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
商科year 2 cgpa暫時3.7 如果想入cu 有無水泡科
想問吓可唔可以同時報first year entry and second year entry㗎?
齊哂文件遲D先submit application 定早D submit 先慢慢補文件好?
bu宗哲係咪水泡
見有d要in,有d又唔洗
其實year1/2既位唔係for你地 大部分人都係入year3
只係有啲特殊case 先會考慮比你year1/2讀起
加上人地要睇埋jupas收唔收得夠 有冇year1位比你

與其博佢收你year1 不如chur高啲gpa 入year3啦
因為year3係最多位 而且好快就知有冇offer唔洗驚到7/8月

至於比唔比你同時報 建議你問翻嗰間u啦 間間安排都唔同
早submit既話 如果高gpa人地會考慮你先
你差咩文件?ielts定中文?
Thanks 唔該晒你
我見data base 得一個讀CT GPA都有成3.5
HKCC SocSci NS Sem1-2 cgpa 3.3x
有咩科可以報
BU Geo有冇機
麻煩晒各位
不過non ju 同jupas 係兩個scheme
唔會因為jupas 收多左non ju 收少返又或者調返轉
每年每科non ju quota fix 死左, 只係我地永遠唔知道quota 數目
ching其實你想報咩科……
而家轉科...
咁梗係報asso gpa 比人知你quit過印象無咁好
想問下如果冇full cert
Gpa爆4 想報year 1 entry有冇機會
佢重唔重視dse個分?
定係我都係報year3 entry算?
麻煩哂咁多位
冇full cert非3大都得既
想入3大就考翻啲試啦
利申有frd year 1 cgpa 爆4,冇full cert,報左幾間u(include三大)但淨係收到poly既offer
其實係咪最緊要爆到4就得?
不過點都報咗先
sem3 4成績加interview有機會食到n手飯
唔好慳個幾百蚊
知唔知佢收到咩offer?
好呀,thank you 你
Y1一定睇 多數18-20分就
加高gpa就大機會
你真係垃圾黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞