21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
做咩咁睇唔開揀p/f
個排抗爭
又岩岩轉online 冇心機做eassy..
唉 好後悔
唉 之前見到好多3.1 3.2都入到im 重諗住會有機會
ielts 7就應該無能為力啦 唯有努力chur盡gpa拉翻上去
明白曬 唔該
我都想知點解收高左咁多
以前3.2都冇人想要
依家3.7既都唔放
盡量拉返上3.4啦 然後考ielts 6.5 正正常常 marketing 就收
如果有 可以試下management 同BOM
IM同finance收分睇齊
想問下想報CU Poly City acct
DSE 334455
讀aba CGPA 3.8x
洗唔洗考IELTS?
CU Pacc好似要爆4先得
chur個4出嚟先
thankssss
難 除非你有靚cv or ielts好高分
可能呢幾年太多人話呢科收得低啦
搞到啲人係咪都走去報im做水泡
結果3.7果班就入曬
Cityu polyu唔洗ielts都夠做
Pacc就.....
明白明白 我會努力架啦
黎緊都會去考ielts 希望可以過到6.5
其實city我都諗住好似樓上班人咁講
係商科都報左 博下有無offer
咁CU Econ呢?
唔知點解對CU好有情意結
初初jupas都A1 CU ECON,
但依家又揀咗acct做major,
揀CU Econ又好似好奇怪咁
你數學好好?
識唔識M2?
How about banl
Cu econ要咩requirements
大學econ就係數科嚟
你唔識calculus點讀書
想問如果讀住ugc用翻asso gpa成績報可唔可以收到offer先quit u
non-蕉拔屎就咪讀啦,去台灣讀,𨳒返幾年台灣妹重好啦好𨶙大波架😍😍😍😍😍😍
睇返database都係收3.7左右
想問下hku non-ju application個account係咪每年申請一次?
今年Year 1 asso fm 前幾日見hku website有得禁start application就以為係20/21點知sign up完先知個system仲係19/20😹😹
呢科好野黎?
Econ就算啦 仲要cu 出黎乞食 你有呢個gpa aim ust bm好過 同埋記得non jupas 一定要報early round
想問下大家 UST 開咗application未 點解我見到佢話 Late September可以apply 但係我見唔到有位註冊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞