21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
點解一入到去唔Chur爆佢?
讀緊咩,aim啲咩,乜都唔講點幫你呀
同埋你邊度嚟嘅自信覺得頭兩個sem 2.95今個sem會爆到上去
唔係想打沉你但係要現實啲, 建議你睇下sf先
申請non jupas需唔需要official transcript? 定係用住網頁版都可以?
盡量拉上去3.3x-3.4
你都係呢個range?
係呀 不過我sem2 gpa 3.44但係transcript 顯示我cgpa 係3.25 唔知會唔會有影響😢
唔係不嬲都淨係睇cgpa架咩
我知啊 但係咁樣好似蝕左咁
其實Cityu 新hon制 會唔會對於搵工好大影響 因為剩係得個頭15%先至會有hon Grad 其實果頭15%係咪即係等於依家嘅first hon ?
都係睇番你intern多
不過某啲cv scan嘅工真係唔知點
個hr一定心諗wtf
想問吓 HD EE year 1 cgpa 3.68 入唔入bu 嘅 year 1 science ?事關入year 1係想有u life同埋對入面科physics有興趣..
同埋想問吓cityu 同bu睇唔睇dse成績,小弟dse中英都2咗😵
真心on9 假設一科120個人讀 得18個有hon
點解唔報gbsm?
HKCC Science 3.2究竟可以讀咩
ielts可以後補,顧好今個sem先
今年yr1先新制喎
你唔係Ching咩?
Thx Ching 同埋我dse得2我諗梗我洗唔洗趕住係early round 大概11中前考ielts 拎6 ( CC EAS1&2都係C+)
Dse 冇3?
想問下如果想升返management senior entry嘅話
係咪會冇得簡major?
有冇上左岸嘅ching可以解答吓
連間U嘅management又唔講 叫人點答你
Sorry poly 同city
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞