21/22 NON-JUPAS 專區 [1] 新學年大家加油

1001 回覆
11 Like 4 Dislike
多謝
3大business 如果dse 2咗 ielts又冇6.5可能連interview都唔會俾你
5.5唔建議upload
最小6.0先好up上去
你咋咋淋考多次好過
點睇reference letter?
想知係咪大家都會攞reference
小弟宜家 year1 cgpa 3.6x
想入ust bba 呢個sem試下盡追
想問下各位ching有冇可能
咁你咪追囉 你報UST BM又唔係同你報其他U有衝突
有錢咪報多間U囉
cgpa 3.7 會唔會有可能拎到interview offer
probably not
佢派interview早過sem3出成績
同埋商科一堆人高過3.6
關於Poly嗰 system
High school 係外國果d?香港中學要寫上去?
qualification要up 咩 file(Asso transcript?)
但佢最後又有個 additional documents 又好似要transcript 之類的doc 怕upload 錯地方 求解答
有分early main and second round
會唔會有機會係main round執到
佢應該唔會early round就派曬offer出去掛
ust bm通常唔睇main round...
你可以研究下database往年interview既日期
應該會集中係一月中
同問
Additional doc會唔會係upload 份personal statement嘅地方 但好似係分choice 嚟upload 求解答
今年啲伸手黨嚴重左咁多既
所以真係費事答
其實佢哋追po+睇database都會搵到
我而家一條問題答一次算
唔追po嘅留俾其他人答啦
[url]想問商科 year1 cgpa得3.3x 係咪應該揀翻商科以外既去報?
睇左過去幾年database
發現自己讀緊果科around3.4就有city im/poly aml offer
本身city無限報幾多科 所以就算見到人話多左好多3.7 3.8去報im都會報埋博下有無offer
反而係想知poly只可以報兩科既話 係咪真係要揀翻商科以外既黎報[/url]
太急禁錯制
仲有啲人連自己讀咩科/報咩科都唔講yr幾又唔講
每個post硬係有幾個就咁自己個GPA問入唔入得返U
科科派offer嘅情況都唔同
Yr1同Yr2報個GPA要求又係唔同
點答姐大佬....
你估我哋識隔住個mon讀心知你yr幾讀咩科咩
Lm
我gpa1.7可以報咩
睇到我都炆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞