[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
法x
好似4千中 不過你預佢個半月先送到上門
g34wqc 開唔開到netflix 4k ?
明白
原本諗住買Vg289q 但都未返貨
俾多1k買dell依隻抵唔抵?
90%DCIP3 vs 95%DCIP3
Display port 1.2 vs 1.4
維修嘅話好似要自己拎去火炭 同viewsonic 一樣
有錯請指正 諗住買gw2480
27吋4k 144 冇貨
dell qc普通 但售後都ok既,45xx左右,上網都好多review .
講起呢隻vg289q ,見人地hkxpe d友,去天x ,x東買都係2千元人仔左右買到斷市,香港行貨賣到快4千,貴2千元

不知點解asus在大陸d網可賣咁平

反而benq同dell 所有既model 都係最多平幾百人仔
viewsonic同benq都係應該有人上門收?
我2隻都用過,好多年都沒試過壞
所以都不知道。
4k 144hz都好貴同罕有,相信過多幾年會平d..
因為有NVIDIA每代display card既昇華,等全民都afford到4k 60 年代

如果你買,買vg27aql1a好d, 因為佢熱賣沒得輸,asus又係大牌子
ps5 同xbs 都話做到4k 120, 但冇咁多隻靚mon 比你揀
有冇d平價2k/1080p 144 ips 25吋樓下既mon推介想用黎做副mon
而家個副mon得60hz 一開住黎睇片主mon 用黎打機會變埋60上唔到144
XG279Q係支東賣緊4500左右港紙
香港依家仲企硬59xx
想問下用vg27aql1a嘅巴絲 你地超頻到165/170 會唔會斬下斬下?
買得U2720Q
要預佢底邊條罅唔平衡
純粹影響外觀
但因為我個mon後面係黑色木板
所以平時用睇唔到
依個係絕大部份U2720Q有嘅QC問題
亦都係我聽過佢唯一嘅QC問題
至於IPS glow就實有架喇
唔關Q唔QC事
hdr大家係咪會長開?
打機唔夠?
唔會
睇HDR content 先開
4k 60hz 27” 求推介
打機 係唔係要game入面set埋?
我會
睇你個mon profile夾唔夾Windows
開咗U2720Q個DisplayHDR profile
啲色又唔會washout喎

但試過喺其他mon個OSD開HDR
啲色又一嘢變灰
FS2020要開埋先有HDR嘅效果
其他game未試過
咁再諗下先🙏🏿
係 用過27 inch 144hz 翻去60hz真係好唔掂 所以下一個mon應該係32inch 144hz 4k va panel ( ips d黑係黑唔曬 超級唔習慣)
sw271 or pd2700u
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞