[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
如果想換隻32" 4K mon
用途係睇劇同埋打吓ps4嘅非fps game
(等換ps5,所以玩PS4 會矇都無所謂)
除咗EW3270U
仲有無好推介?
budget?
好d咪CG32UQ
中意IPS就EW3280U
用緊1080ti, 隻g9 唔知點解set唔到5120x1440既240hz
有冇人知點解?
係咪張卡問題
我用credit card俾都冇問題
半個月就到貨
sorsor
budget 我諗都係5000左右
冇野了, d game如果支援240hz就會自己去240
想換隻24/27呎4k mon
主要想用黎駁macbook pro 2016煲劇(唔打機)
同埋玩switch同遲啲ps5
budget 5000-6000
lg ultrafine 4k好冇用?
求其他推薦
有無相? 擺係屋企好有型
Samsung LC27JG50QQCXXK
屌唔屌得過?
冇, 唔想自爆
咁都係買FHD 144hz?
其實遲啲諗住換rtx30,打機唔駛2k,多數打fps,但會睇下netflix所以想上埋2k唔知會唔會畫質好啲。
筆直都可以上到3.5k
睇咗好耐都係唔太識點揀,剩係知IPS好似最啱自己
5k 都係cg32uq
U2720Q
lg ultrafine 4k mac專用
駁其他野應該好麻煩
ips一定係最好,睇netflix既話 就上4k ,同埋打fps 但而家4k 144 hz moon好貴 6,7千以上

咁上2k 144hz ,你可選asus vq27aql1a, 同埋benq ex2780q
前者好多人買,asus電競熱門之選

你用rtx 30代,值得上2k 4k既moon先發揮到佢既function
有冇g9 食評
睇片同打機 要畫質好最好選ips, asus同benq個2隻都係4千元以下,上網好多review ,你可睇下先

tn moon係垃圾
我都準備課G9 仲做緊research
thanks
用左陣
個sync閃屏閃到我懷疑人生
真係會閃屏
我記得之前有巴打貼過解決方法
遲d要搵黎試
我都係剛剛睇到, 好似要熄咗sync 就唔會
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=555784
7600 out of budget
有冇啲平少少?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞