[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
意思係win10 介面色水保持正常
但唔正常都冇問題 唔影響睇HDR content
唔正常嘅話個mon好似矇咗層灰咁
原來我一直都係個MON蒙左就係因為HDR開左...
岩岩熜番好似發現新世界咁.. D顏色正常番
用左幾耐先知? HDR視頻 同遊戲內有HDR設定 先叫用緊HDR
YT 設定解析度會顯示HDR圖案,netflix個D要有寫明HDR先係

大陸人?
清作為it9咩都唔識 洗唔洗dc幫你補下習
我應該會睇到一半或者完左先記得
google 話要用edge

報告就冇啦,附上醜圖一張

不過我notebook 用hdmi 線, 正係行到100hz

等我轉條mini dp to dp 試下行唔行到3440 x 1440 144hz 先。。

幾好用

G34WQC 用左一日,好評!😁
好幸福呀 擺完34吋 張檯仲有咁多位
點都會漏 上面個位師兄話fald係無呢個問題 我得閒去google下係乜先
新手求教想問下會唔會有邊款ips moon接近macbook retina果種視覺 搵咗好耐都唔知macbook個display色域係點同包唔包dcip3
地方淺窄。。最盡擺34吋。。

有d 師兄屋企可以擺49吋。。
2k 27‘’mon @60Hz VA同IPS 都ok
大家有冇心水
張台米5定米2
米5..但個書櫃佔左30cm..果個位又要擺notebook

我覺得34已經好夠用。。
我張台米2,諗緊買32‘’會唔會太誇張
米2 可以上34

32 就 samsung g7
睇唔睇到netflix 4K?
支持巴打
等睇埋30代rtx 打4k 144hz3a大作
FALD大幅減少漏光範圍
冇FALD係成個畫面都會漏

FALD HDR:

幾靚
影得唔好
實際睇仲靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞