[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
擁有呢個spec既mon出咗世咩
係連登問強國牌子就算有FALD HDR1000都唔建議買
咁唔鍾意咪出去開個強國mon討論post
計埋運費平得2百幾
我係amazon買過mon 直接當冇保
法X $3099
話說問下如果32inch 2k 會唔會見到1粒1粒
好主觀
有D人睇27吋1080P都覺得冇粒粒
我睇27/32吋4k 未覺得係完美
買呢個唔打機啦
27吋5K
32吋6K
應該做到了
我睇過imac5k 正常距離 真係睇唔到粒粒
唔明點解唔支援adaptive sync
要adaptive sync就要落VG289Q 色域差少少
你用左hdmi 線連接,上限100hz

轉返dp 1.4啦,就會有144hz
巴打色水如何?
腦場搵唔到display
一係就播埋啲唔岩既source
Hdmi 2.0 最盡100hz
要插dp先出到144hz
x2,買呢部都應該執相剪片睇片為主
同埋唔鍾意台牌同電競燈嗰d嘢
已經用緊原裝條dp 都係得100Hz
DisplayPort 版本要設定去1.4
想買兩隻27gn950但周圍冇貨
求144hz 32inch 2k 的mon的推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞