[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
Ok 明白了
即係用chrome係睇唔到4k片
我部2016要再新啲先可以用safari睇到

成日睇1080片覺得好矇
我當你macbook駁外置mon 用safari睇到netfilx...
但macbook 2016 就算配bigsur都出唔到4k
用其他browser都出唔到
建議砌機
咁唯有等ps5先睇到netflix 4k啦

唔該哂
3000系列係咪都穩推唔到4k144?
照舊推2k144用番2080ti,係咪乜都唔洗換
Ps5裝到netflix架咩
睇咩game啦
睇評測3080好多大作2k都冇144
我見ps4 pro睇到netflix 4k
ps5應該得掛
未玩過playstation🙈🙈🙈
保守D計 3090>3080 20% >2080TI 20%
我都無玩過
我等緊3070出先砌機
Macbook pro就俾呀妹返學用
Btw 我本身都係諗住駁個大mon睇netfilx
點知用唔到safari播 勁on9 焗撚住用chrome睇720
3090>3080 10%
3080>2080ti 25%
2017 MVP點睇
G9枱面要咩大細先用得舒服?(放埋滑鼠鍵盤)
或者L型枱會唔會好啲
有冇用家可以講吓
隻嘢掂唔掂
打算買了
剛買左macbook air
想買2個外接27 "mon for 睇波 睇戲 打機
有咩suggestion

本身aim 4k mon
大家買完個MON有冇自己cali過?
睇完report x27可能要自己cali多次先準, 但係舊野又要比左千幾蚊買
你講MBP?
big sur要 t2 chip先出到4k
即係2018之後
2017應該唔得了
連safari都出唔到1080?
你唔講真係唔知
我意思係駁咗外置mon之後用safari睇netfilx會黑畫面
我自己早排到左貨用緊 一路睇左三四個post都唔覺有人中左伏啵
係咩原因?
Netflix自動block定係電腦問題?
訂到有貨就買啦暫時用左個幾星期都滿意
唔知點解 試過哂網上既solution都搞唔掂
放棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞