[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
用途?要求? 邊隻? budget ?
下面果隻實體。。。。。。

本身想過買牙石XG27UQ, 但爬完文好似嘛嘛地

頭先再去睇LG27GN950, 但冇貨

我都係用黎打槍game, 睇片執相
下面個隻mon係曲面mon 2k 144hz打機不錯

https://www.displayspecifications.com/en/model/c0401244

色域不錯,又係va mon
你講又係va mon呢點係優點定缺點
有咩好推介 主要打機
用緊PG258Q 想UPGRADE
PG259QN
冇, 要等返貨
以健康同唔易壞黎講
應該gw2381定va229hr好?
想買隻MON都唔係咁易, 睇中又冇貨.....

一係就買返2K MON算
我見上網無得買
想問下如果淨係文書 張枱淨係放到24吋mon
係咪是但搵個ips 1080p就得? 2k 係咪冇咩24吋嘅好野?
我都係
c Hing你買邊隻?
vg27aql1a邊度仲做緊3490?
訊達3980 邪刀又3980 連藍店海鮮舫都加到3690
笨Q 呢隻得唔得嫁?

用途?要求? 邊隻? budget ?
下面果隻實體。。。。。。

本身想過買牙石XG27UQ, 但爬完文好似嘛嘛地

頭先再去睇LG27GN950, 但冇貨

我都係用黎打槍game, 睇片執相
asus本身qc都係麻麻

可上佢rog forum睇d 買家 comment

https://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?175-ROG-Series-Monitors-(PG-XG)&country=&sort=lastpost&order=desc

即使high end product都有瑕疵

Lg個隻gn950 你有追post既,有個巴打就係買呢隻950 中左伏,一星期就壞壞地,售後又麻麻
Lg qc好差

個位巴打好似唔係27gn950
好想買Ultrawide 呀
XG27UQ四圍咁大條黑邊既
想問工作用,長時間睇,
有冇邊款對眼冇咁累?
想買24寸
仲有我部腦只是用intel HD630 ...
各位點睇Dell 27 monitor- S2721D

想買嚟接macbook pro 主要用嚟用adobe做design同小量打機
想問有無人知 AOC U2777PQU 支唔支援 HDCP 2.2 搵極都搵唔到
想問下訊達買MON有無伏?
未買過mon
買過軚盤冇伏
想問下2K內最大可以買到幾吋mon
買左隻34" 21:9 3440x1440p
用開個hdmi switch駁條5m出廳玩, 變相input1m +output 5m。
平時個1080p mon正正常常,但今日換新mon 2k之後發覺打機會經常閃閃下黑mon。隻BOSS放大技會直頭睇唔撚到
估係條線長得濟,頂唔住2k signal
想問下買個果啲HDMI訊號增強器有冇用 唔想買完無用又曬錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞