[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
由本身24"跳去用g34wqc
用得好爽
啊 要va 唔要ips
見好多人應該都係推g32qc 165Hz curved
有無唔curve
八月尾訂左 前日到
點樣轉?
你睇mon個實體掣Setting>系統功能>其他設定>DP Ver.
mon
系統功能>其他設定
有無人用過XG27UQ 想知好無用
有無人用過benQ EX3203R
4k筆直 display用緊藍寶5700xt nitro+
想問下2K 144hz up有咩選擇
暫時睇中
gigabyte G32QC
gigabyte G34WQC
牙石 VG27AQL1A

本來已經扑鎚買G32QC/G34WQC但係巴哈見到有人討論VA panel 開sync會閃mon 搞到有d卻步
所以諗緊要唔要轉ips panel VG27AQL1A會唔會係最好選擇?仲有gigabyte隻fi27q-p都好似幾好 但要成5K(見台灣有時會特價 唔知香港有冇)
但我又係台灣網見到XG279Q賣緊14888台幣 4000港紙都唔洗
香港就賣緊5890唔知係台灣買運返黎得唔得?
定有冇其他推介?可以over少少筆直
唔是掛
睇佢有D機連睇YOUTUBE都閃
我都諗緊vg252qp
依家個mon 壞得好勁 , 要急換
如果冇貨 , 我諗會揀PA248QV
(一半工作一半打機 , 好似16:10 工作順利點)

btw 吾樓主老母
技嘉, 買asus啦,呢隻好搶手3千幾,黃金3c都要等返貨
2k 144hz ,也可考慮下benq有隻2k144hz都係36xx

【情報】群創威能! Acer 推出 "XV282K NV", 4K 144Hz HDR600, HDMI 2.1螢幕
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=559691

越來越多 4K 144Hz 螢幕出現了, 這款有支援 HDMI 2.1
呢款個支架真係一流 V型架真係本最反智設計
佢電競風格來,acer好似都係咁
我真係讚緊佢個支架 BENQ仲用緊長方型 唔會好似其他廠V型咁暰位
benq有考慮人體工學,但ex2780 呢款沒得升降,90度直mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞