[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
LG 27GN950
G9擺唔落 LG 38GN950又好似有伏 唔通要等出新野
ultrawide好似冇咩選擇
點解就咁睇冇咩分別
PG35VQ
係唔同嫁
default 已護眼

m-book 個人覺得就正常d
點解有伏
因為我個部有問題
所以先有新貨
壞咩?
間唔中閃下
之前買左番黎成日閃
仲要突登拎去地鋪比佢地check,check唔到有事 唔肯同我換 至從個mon比其他機吉完之後就冇再點閃...
LG維修師父上到黎話同我1換1 隻新既比我 不過冇貨要等
留名先祝你好運
咪撚買LG同3叔
伏撚到喊
佢自己中撚完伏就瘋狂推人買LG痴撚線
冇其他人中伏 所以當左係自己唔好彩
米能屈thx
諗住買個24-25吋mon駁Microsoft surface 主要做文書 間唔中打機
2k到3k 有冇咩推薦?

60Hz 8ms 會唔會好差?
睇中 P2421D P2418D
另睇中Asus MX25AQ/VG240YU
你可以咁講
反正色水呢樣野可以自己搵個profile 再tune 好似係
27gn950淨係呢個post都見幾個中
有冇人用過 Dell U2520D? 想問好唔好用?
s2721dgf開HDR啲色水好似正常過唔開
煲咩劇出到4k
Netflix / youtube?
利申:電腦白痴🙈🙈🙈
我而家都係用緊macbook pro 2018 駁隻2k mon

但係用唔到safari睇netfilx (上網search過好耐都搵唔到解決方法)macos配safari先可以出到1080以上畫質 其他得720p

Youtube有幾何d片有4k
用chrome上唔上到4k?
btw big sur 可以上4k不過要2018之後
Big sur 配chrome都上到4k?

總知macos配safari先有1080以上 而駁外置mon落macbook到 用safari開netfilx睇野只有黑畫面同聲
唔係啩...有咩
我準備買27gn950...等佢有貨
唔想又縮番落XG279Q
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞