[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#51 Dell contact Online Sales

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
同埋有冇人知點樣tune色 佢預設好怪 唔知係咪睇慣左個舊Mon
即係2k你可以用1080p/2k
但你一兩年後換左spec又要買個隻
不過你買170hz應該打fps 無所謂既咁又
點解會揀佢 係咪5000幾?

或者色溫自定加多紅色另外兩隻隻加大小小
真係証明msi好難較 我用過321curv
我試吓先唔該巴打
本身想買giga嫁 但上巴哈講到依隻啲色會靚啲同埋係量子moon 5000自己又接受到
遲啲會買ps5來打機同睇netflix,但pc呢一兩年都唔會升30系列既話,換2k平啲算定狠心啲揀4k睇靚啲好
4k
ps5 應該同ps4 只支持1080p or 4k ,你買2k moon都係用到1080p output
筆直唔多怕肉赤
4k moon都係4千內,你買30系列都不平啦,7,8千
所以我唔換30系列住
唔玩30系列係咪唔需要對4k mon太高要求都得
都用唔盡個mon
而家$3000~3500左右 2k 144 ips既mon 仲有咩選擇 好似隻隻都無貨咁
4k netfilx好正 風景如畫
其實不打機不要求4k gaming ,睇片netflix係幾正
benq ex2780q 2000fun有貨
5k內有無邊款推薦
好多1440p mon可以食4k訊號 用1440p輸出
諗咗好耐
Budget $10k

諗住一係買console(ps5/xbox) 一係就砌rtx 3080
平時要長時間駁MBP(60%), 間唔中睇戲同打機(20+20%)(打機只會玩2k / fifa)

買4k / 21:9 好?
求推介
換左4k mon之後睇左幾套劇 先發現唔係套套4k都一樣咁清
4k HDR
用緊27gn950 開左Hdr好似仲衰過唔開
D色唔係好D咩?
https://youtu.be/5Elzevr6Muw
PA32UC $9999
有埋Thunderbolt 3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞