❛真❜高質傢俬電器傢俱討論(7)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
有冇睇過Natsuhouse, 黃店但唔知係唔係淘寶
小弟唔鍾意電廁版,就咁配返普通油壓ja
R32 係雪種,製冷應該好過 R410a

大金 420 係麻麻哋
日本已經用緊 R32 好耐,唔駛太擔心

喺香港裝大金 R32 搵啲大金認可師傅就 ok
唔知你budget 去到邊度

myharmony
Come In
廿一由八
How Furniture
Tree
LITOOC
BoConcept
Fika
Commune
Nature Revolution
Ligne Roset
Poliform
Desk chair:

Herman Miller / POSH
Steelcase
Okamura

不過budget有限, 應該唔會全部買實木
巴打有無其他平價推介?
Ziinlife(貴價 taobao 野)
Funny Workshop (唔 sure 係咪 taobao)
我好中意funny workshop d 款
大部分made in korea
但佢唔同系列唔同quality 去showroom睇吓~~
呢間直情係淘寶啦,喺淘寶 search mulinhome
P記FV-953P抽油煙機有冇人用緊,見好似好少人講
前兩日咁啱見到有篇講廿一由八既報導
原來佢地賣made in Hong Kong手工木傢俬
https://www.facebook.com/106043107403909/posts/330996304908587/
有咩想問?
搵公司,有大部份既錢係人工
效能...一做完個下一定低標準
完左一個月可能又會上返

我用過第二幅圖個個,好似有dd用既,個櫃買完返黎放左一舊入去,第二日就無咩味
但應該細範圍就ok囉
反而想知有冇電子貓眼好介紹
Brinno外型就可以扮普通貓眼
但上amazon睇d評價好一般
Ziinlife講緊係taobao野貴賣定賣貴既taobao貨?
睇中左張櫈
啱啱Google咗,Ziinlife好似本身就係中國牌子
我都search左
至少係原創野
終於都買得龍頭嗰啲
之前睇啱哂款

係唔係可以拉長個款電視櫃
如果巴打諗住買德國製龍頭要留意
logis 好似係中國製
係呀 logis同mysport都係
focus係德馬買太貴 同埋唔係Amazon直送
所以就退而求其次了
open kitchen抽油煙機有冇推介?
平時好少炒嘢唔算大油煙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞