❛真❜高質傢俬電器傢俱討論(7)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔清楚
你可以係YouTube 搵唔熟唔食
佢依家用緊 試下pm佢問
睇左佢條片,都係覺得好容易整親手
最重要,舊雪櫃仲未肯退休
我會簡襯唔襯
如果你全屋都新野,惟獨是個雪櫃用左23年
又黃又舊
日日望住佢都唔開胃啦

但3菱6門要成皮野......
吸塵機係咪一定係 DYSON?
無線定有線....
個人唔鍾意無塵袋
所以我用iris
舊雪櫃保養得唔錯,外觀其實唔覺太舊,呢樣先呢樣先係致命傷
其實新機有新功能都有佢值得買既地方,好似日立MIJ有抽真空,儲菜一流。
同埋慳電好多
安裝完成圖
四櫈多變化安全啲,有人嚟都有位坐
呢個係blanco石盤?
係,metra9
日系多門雪櫃 三菱電機/Panasonic>日立 全部都係有錢就買日本製
雙門都係一樣 三星都可以考慮 但次選
歐系雪櫃應該都係Miele 西門子大陸貨唔得 有錢買Liebeherr
洗衣機有錢Miele 無錢LG/西門子=Bosch(德國製)
抽油煙機 有錢富士皇 無錢太平洋(台灣製)
水波爐 香港只有東芝可以考慮
電磁爐 Panasonic日本製
電視 OLED LG LED三星/Sony 上rtings睇
Sound Bar唔識
冷氣機 分體變頻:有錢三菱電機 無錢三菱重工(泰國製)/東芝
窗口:Panasonic/美的
Router:去Router Post睇 款款唔同但大多Asus/Netgear/Linksys
浴室寶:窗口KDK=Panasonic 掛天花板三菱電機日本製 唔介意細牌子可以買草津
吸塵機 有線Miele 無線Dyson
煤氣爐:TGC(日本製)
雪櫃溫度成日唔足 調教唔好 網上好多苦主 加上摩打用料Cut Cost 除非必要但儘量都唔好揀任何日立電器 尤其冷氣機(窗口) 簡直垃圾
你講緊馬拉越南既貨定MIJ?
講起Pan 記電磁爐
要留意佢係特別厚
比起其他牌子厚1 吋左右
如果想係爐底裝洗衣機話要注意
唔好買左先發現裝唔到要再買過/改枱面高度(極不建議)
想問廚電質素黎講
Gaggenau好唔好?
扒左文見好少討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞