❛真❜高質傢俬電器傢俱討論(7)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
無人開post

繼續討論

LM
係德馬買左成套Hansgrohe同Blanco 不鏽鋼盆 全部made in Germany
啱啱送到 冇穿冇爛 比香港買打左7折
我會揀2櫈1 bench, 但現實係屋企細,淨係得兩張木櫈
之前係唔係有位ching 清潔馬桶時 刮爛個塗層?
想問下詳細情況呀?
唉,早係七月時已買咗恆溫龍頭,而家有啲擔心,如用唔到,點算!
而家裝修緊,應該十月先會裝潔具。
正常水壓夠就無事既
希望啦...
大家有無訂造/買實木家私既經驗? 有無人用開實木後中伏?
我4櫈
易就位
收左皮啦
易痴屎
其實都係無咩野ge
唔好用任何酸性洗劑,避免用硬毛刷去刷個廁盤
用得靚屎塔就係要付出下,買個海綿刷啦
例如呢種

早兩日行apita家品部見到有,99蚊
想問係點刮爛架?
本身係乜野牌子馬桶?
海棉 痴住d 屎點清潔
想問下大家有無係廚房裝獨立濾水器,我買左3M檯底濾水,本來就會裝個hansgrohe既拉出式水喉,再另外加喉會唔會搞到易爛左?
原廠都係教用海綿刷清潔有塗層既款
如果驚hi到屎核突就試下3m即棄呢隻

幾年前新裝隻TOTO 945都錫住用用呢隻刷左兩個月
後來覺得麻煩又高成本都係買左隻無印良品刷鳩刷算

不過貴既龍捲式同埋一件過既neorest就真係唔好亂刷,跟足原廠要求啦
呢度有齊晒啲道具,可以參考下
https://jp.toto.com/support/water/toilet/06.htm
我喺美森買咗Filtrete Maximum
不過要裝轉頭
我唔識水喉買咗幾個先買得啱
抵用過香港太多

最近買咗個全屋濾水器
遲啲裝好同大家分享下
如果搭bench,可能有挨pan好坐啲
好複雜,研一研先謝謝ching
有iPan係好坐好多
我諗住2凳1 bench~~
Bench放牆個邊 zip入枱底
平時得2條友就咁擺兩張凳出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞